Sunday , February 5 2023

Suceava, în continuare pe ultimul loc în țară la rata de vaccinare

Conform lui Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Național pentru vaccinare, rata de vaccinare cu cel puțin o doză din populația totală a României este de circa 39.5%, dar cea mai mică acoperire vaccinală este în județul Suceava, cu 28,2%. La nivelul Uniunii Europene, rata de vaccinare este de circa 81% cu cel puțin o doză 

Peste 7.630.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID la nivel național, de la debutul campaniei de vaccinare, reprezentând mai puțin de 40% din populația totală a țării. În ceea ce privește procentul de vaccinare al populației adulte în România, acesta este de 47,5, cu mult sub procentul de vaccinare înregistrat în rândul adulților la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, a anunțat, marți, Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Național pentru vaccinare.

”În ceea ce privește acoperirea vaccinală la nivel național, în momentul acesta sunt peste 7,63 de milioane de persoane care au primit cel puțin o doză de vaccin și peste 7,2 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă. Ca atare, rata de vaccinare cu cel puțin o doză din populația totală a României de 19,3 milioane de locuitori, conform datelor de la Institutul Național de Statistică, este de circa 39.5%. Din populația de peste 12 ani, rata de vaccinare în momentul de față este de 45%, iar populația adultă peste 18 ani rata de vaccinare este 47,5%. La nivel european, rata de vaccinare din populația adultă în țările membre ale Uniunii Europene este de circa 81% cu cel puțin o doză și de aproape 70% cu schemă completă”, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Conform acestuia, la nivelul municipiului București rata de acoperire vaccinală cu cel puțin o doză este de 65,2%, județele Cluj, Constanța și Sibiu au peste 50% rată de acoperire vaccinală în timp ce alte 23 de județe au rată de vaccinare între 40 și 50%, un număr de 13 județe au rată de vaccinare între 30 și 40% iar în două județe rata de vaccinare este mai mică de 30%. Astfel Covasna are rată de vaccinare de 29,15%, iar județul Suceava are 28,2%.

Pe grupe de vârstă, cea mai mare rată de acoperire vaccinală este înregistrată la persoanele cu vârste între 50 și 60 de ani (54%), urmată de grupa de vârstă 60-70 de ani (51,2%). Aproape jumătate din populația între 20 și 50 de ani este vaccinată, în timp ce doar un sfert din populația de 80 de ani s-a vaccinat.

În rândul copiilor și adolescenților, 15% dintre cei 12-25 ani sunt vaccinați  și 36% dintre cei cu vârste între 16 și 19 ani.

La nivel național, de la începutul campaniei de vaccinare au fost raportate 19.260 de cazuri de reacții adverse, reprezentând 1,3 la 1000 de doze de vaccin administrate.

La nivel național, au fost eliberate peste 9 milioane de certificate digitale europene privind vaccinarea. Cele mai multe, respectiv 91,8% atestă vaccinarea.

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …

One comment

  1. Si mai avem pretentii la autostrazi, investitii straine… un alt primar!