Wednesday , October 5 2022

Suceava continuă să ajute Cernăuțiul

Primăria Suceava va continua să trimită ajutoare umanitare la Cernăuți „în ciuda comentariilor răutăcioase care au apărut în spațiul public, cum că de români nu se ocupă nimeni”.

Despre aceasta a anunțat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a declarat în conferința de presă de miercuri despre orașul Cernăuți – cu care Suceava este înfrățit – că „nu trebuie să uităm că acolo e stare de război și magazinele sunt goale”. Spunând că a văzut „comentarii răutăcioase de la unii cetățeni că de români nu se ocupă nimeni”, Ion Lungu a insistat totuși asupra situației dificile cu care se confruntă majoritatea cernăuțenilor. „Nu putem să nu-i ajutăm”, a declarat Ion Lungu, adăugând că acești bani vor fi recuperați fie de la Guvern, fie de la Uniunea Europeană.

Până acum Primăria Suceava a trimis spre Cernăuți 30 de tone de produse alimentare. Ion Lungu a reiterat că despre refugiații ucraineni s-a discutat în ședința Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România iar municipiul Cluj se va înfrăți cu orașul Cernăuți pentru a putea trimite ajutoare umanitare mai ușor. Pe de altă parte, unele persoane defavorizate din Suceava au primit ajutoare financiare de urgență de la Primărie, norma de hrană s-a majorat la Cantina de Ajutor Social iar peste 1.000 de suceveni primesc pachete alimentare de la UE. (D.P.)

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Un bărbat și o femeie, beți cui, găsiți de polițiști în centrul Sucevei lângă un Mercedes cu o roată ruptă

 Nu e clar cine a condus mașina, dar bărbatul a  fost încătușat pentru că a …