Saturday , February 4 2023

“Suceava, alături de Diaspora în 10 august”

Astăzi, în București și în mai multe orașe din țară sunt anunțate proteste împotriva guvernanților, în special ale românilor din Diaspora. Într-un mesaj pe Facebook, comunitatea „Reușim pentru România” anunță că sucevenii care susțin protestul și nu se pot deplasa la București sunt chemați vineri, la ora 18.00, în fața Prefecturii.  protest suceava

„Sucevenii ies în stradă în fața Prefecturii la ora 18:00 și sprijină protestul inițiat de românii din Diaspora care va avea loc pe 10 august în Piața Victoriei din București!

Cerem demisia Guvernului condus de incompetenta Dăncilă!

Spunem un NU hotărât legilor menite să submineze independența justiției, modificărilor propuse și votate pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală și cerem revizuirea pozițiilor adoptate, în vederea punerii în acord a prevederilor respective cu opiniile exprimate de profesioniști, cu mențiunile primite din partea Uniunii Europene, precum și cu bunul-simț, o noțiune prea rar utilizată de coaliția de la putere.

Menționăm faptul că solidaritatea noastră vizează un protest pașnic, non-violent, subliniind faptul că scopul nu scuză mijloacele, iar lupta pentru valorile pe care le promovăm trebuie dusă respectând principiile a căror aplicare o cerem. Ne delimităm de orice abatere, de orice tip de acțiune menită să lezeze esența lucrurilor pentru care protestăm și nu încurajăm violența, fie ea fizică sau verbală.

România nu este o țară a corupților, a incompetenței sau a infractorilor, ci este țara noastră, a celor care ne dorim un viitor mai bun, transparență, demnitate, corectitudine și verticalitate. Cu toate că drumul pe care îl avem în față nu este unul scurt sau ușor, vom merge până la capăt și vom câștiga. Dacă am învățat ceva până acum, este exact faptul că binele învinge. România nu va fi o excepție. Ne vedem în stradă!”, se arată în mesajul grupului „Reușim pentru România”.

 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …