Saturday , September 23 2023

Succes la dublu: Gemene  din Suceava, eleve la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”

Nu este nici primul și, cu siguranță, nici ultimul an în care, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, și-au găsit locul gemeni, atât din județul Suceava, cât și din alte zone ale țării. Competiția din perioada admiterii este una acerbă, de fiecare dată, și fiecare probă elimină zeci de candidați, astfel că reușita este cu atât mai valoroasă când vorbim despre gemeni. Efort dublu, succes la dublu, în cazul gemenelor ce provin din municipiul Suceava. Amalia-Valentina și Alexia-Ștefana Burlacu au ales să studieze în Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” pentru că simțeau că ”ceva” lipsea din viața lor, dar au fost impulsionate și de reușita fratelui mai mare care, deși a absolvit un liceu civil, a ajuns să studieze la Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I” București.

”Lipsea ceva. Înainte nu am știut ce anume, credeam că e un sentiment, o persoană, un obiect. În momentul pășirii în acest liceu am realizat că respectul, onoarea și corectitudinea erau elementele fundamentale necesare construirii propriei persoane. Considerăm că în alegerea făcută ne-a ajutat și fratele nostru mai mare, care este student la Academia Tehnică Militară <Ferdinand I> București. Cu toate că el a absolvit un liceu civil, a reușit să dobândească performanțe incredibile și ne-a demonstrat că absolut totul este posibil cu ajutorul muncii și al dorinței”, au transmis gemenele Burlacu, după două săptămâni petrecute între zidurile colegiului de la poalele Rarăului.

Desigur că o astfel de reușită a impus multă muncă, pregătire și efort, chiar sacrificiu, însă rezultatele sunt o răsplată pe măsură, iar acum surorile împart aceeași clasă, același dormitor și același zâmbet frumos, iar faptul că se au una pe alta le ușurează mult despărțirea de familie. Amalia și Alexia sunt fericite că au ajuns acolo unde au visat, apreciază unicitatea colectivului din colegiul câmpulungean, originalitatea programului, dar și valorile morale ce sunt conturate în unitatea de învățământ.

Printre bobocii colegiului, în acest an școlar, se numără o a doua pereche de gemeni, frați din Darabani, județul Botoșani. (O. NUȚU)

 

 

Vezi si

Tânăr de 18 ani băgat în arest pentru că, fără permis, s-a răsturnat cu o mașină pe care montase numere false

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 00:36 polițiștii  au fost sesizați prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *