Tuesday , March 5 2024

Substanțele psihotrope, alcoolul și țigările din școli, în discuție la ședința Consiliului Local Suceava

La ultima ședință a Consiliului Local Suceava a fost luat în discuție ceea ce poate fi numit „un flagel” printre tinerii suceveni: consumul de substanțe psihotrope care a ajuns un risc chiar și în zona școlilor generale, nu doar a liceelor.

Problemele consumului de substanțe psihotrope în zona școlilor din municipiul Suceava au fost luată în discuție la ședința de joi, 26 mai, a Consiliului Local Suceava. Ridicat inițial în cadrul unuia din cele trei proiecte cu privire la chestiuni de ordine publică și aflate la finalul ordinei de zi a ședinței maraton de joi, acest subiect sensibil a primit un răspuns din partea șefului Poliției Locale Suceava, Ovidiu Doroftei însă abia la discuțiile pe rubrica „Diverse”, când din nou consilierul Radu Pricope, a reluat discuțiile.

Poate mai cu seamă de unii părinți vor considerate detaliile expuse „un pic” șocante, dar într-adevăr directorul executiv al Poliției Locale Suceava a confirmat public faptul că au fost cazuri depistate de salariați din subordinea sa – pe care el, elegant, i-a numit „colegi” – și nu ar fi vorba de un caz izolat.

Răspunzând unei întrebări cu privire la ceea ce se intenționează a se face, în limitele legii, Ovidiu Doroftei a spus că toate cazurile au fost predate spre cercetare structurilor competente din cadrul Poliției naționale.

Consilierul Radu Pricope

De asemenea, șeful Poliției Locale Suceava s-a declarat îngrijorat cu privire la indiciile pe care consilierul Radu Pricope a sugerat că le are privind situații în care cazuri de consum de substanțe psihotrope era „localizat” în proximitatea unor școli. Ovidiu Doroftei nu a exclus din discuție problemele care le au în continuare cei care încurajează pe minori să consumul de băuturi alcoolice și țigări, precizând că există o campanie cu privire la acestea din urmă iar cu referire la vânzarea de băuturi alcoolice minorilor a adus în prim-plan noi prevederi legale care pot duce la suspendarea funcționării unor localuri pe o perioadă între 10 și 30 de zile.

Totodată, Ovidiu Doroftei a specificat și faptul că este în lucru o strategie care urmează a fi adoptată în Consiliul Județean cu privire la modalitatea de combatere și prevenire a unor situații din cele discutate la ședința CL Suceava de joi, 26 mai și în care va fi implicată – alături de Poliție și Jadarmerie – și Poliția Locală. „Am trimis mereu când am fost solicitați și un exemplu îmi vine acum cu privire la Colegiul tehnic de Industrie Alimentară mereu patrule în zonă atunci când ni se semnala prezența unor persoane care nu-și aveau locul”, a conchis Ovidiu Doroftei. (D. P.)

 

Vezi si

Trei asocieri de firme de construcții și proiectare din Suceava vor să modernizeze strada Dobrilă Eugen

Prima dată când Primăria Suceava ține o licitația pentru proiectare și execuție a lucrărilor de …