Wednesday , February 21 2024

Subprefectul Florin Sinescu, ales vicepreședintele Comitetului de Masiv pentru Grupa de Munți Centrală

Subprefectul județului Suceava, Florin Sinescu, a participat în prima parte a zilei de miercuri, 18 mai 2022, la o întâlnire de lucru privind constituirea Comitetului de Masiv pentru Grupa de Munți Centrală. Cu ocazia acestui eveniment care a fost organizat de Agenția Națională a Zonei Montane din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și care s-a ținut la Miercurea Ciuc, a fost aleasă conducerea și comisia tehnică.

Astfel, subprefectul Florin Sinescu a fost ales în urma votului exprimat de membrii comitetului, vicepreședinte al Comitetului de Masiv pentru Grupa de Munți Centrală, cu mandat pentru un an. Legea muntelui nr. 197/2018, la art. 4, alin. (1) prevede ca pentru fiecare grupă de munți să se constituie câte un Comitet de Masiv, cu rol consultativ în aplicarea politicilor și strategiilor de dezvoltare și protecția mediului montan, la nivelul teritoriului respectiv. Județul Suceava face parte din Grupa Nordică și Grupa Centrală, ca urmare a poziționării geografice, având un număr de 45 de unități administrativ-teritoriale care îndeplinesc criteriile de încadrare listei localităților din zona montană. În cadrul Grupei de Munți Centrală, a cărei conducere a fost aleasă în cursul zilei de astăzi, județul Suceava este reprezentat de un număr de 20 de unități administrativ-teritoriale.

„Toate problemele identificate de Comitetul de masiv vor fi preluate la nivel național de Consiliul Național al Muntelui, cu rol consultativ, cu scopul asigurării legăturii dintre Guvern și reprezentanții zonei montane, pentru punerea în aplicare a strategiilor și politicilor publice specifice acesteia. Cum scopul înființării acestui comitet are la bază protecția și punerea în valoare a resurselor naturale, suntem foarte interesați de dezvoltarea durabilă a acestei zone, județul Suceava fiind bine reprezentat, zona montană ocupând 2/3 din teritoriul județului”, a declarat Florin Sinescu. (D.P.)

Vezi si

Bărbat de 50 de ani din Nisipitu, băgat după gratii pentru că a omorât o cățea Husky cu o țapină

Luni, 19 februarie, un bărbat de 50 de ani din Nisispitu, comuna Ulma, a fost …