Friday , December 9 2022

Studiul pentru pasajul peste calea ferată și tronsonul al treilea din ruta alternativă Suceava – Botoșani trebuie să fie gata până la finele anului

Primăria Suceava a încheiat un contract pentru expertiza tehnică pentru determinarea stadiului fizic de realizare a investițiilor privind reabilitarea/modernizarea drumurilor și a îmbrăcăminților bituminoase ușoare (IBU) în limita a 5 km.

Durata de realizare a expertizelor este de 45 zile. Se va avea în vedere drum și canalizare pluvială, precum și pasaj superior cale ferată. Serviciile de expertiza se vor face la următoarele construcții/drumuri: str Energeticianului, pe lungime de 1263 m; str. Nicolae Cătănescu, pe lungime de 260 m, pod pe str. Energeticianului, pe lungime de 10 m; pod peste pârâul Cetății.

De altfel, lungimea care va fi luată în calcul la studiul de fezabilitate în vederea realizării tronsonului din ruta respectivă este între 1.700 și.2.500 metri iar podul peste calea ferată va avea lungimea de 24 metri (calea de pod ca atare) la care, adăugându-se rampele propriu-zise, se va ajunge la 350 metri. În ceea ce privește elaborare studiului de fezabilitate (inclusiv a studiilor de teren) pentru obiectivul de investiții „Ruta alternativă Suceava – Botoșani”, etapa a III-a” (tronsonul de la podul peste râul Suceava până la DN29) care include de asemenea drumul propriu zis, dar și rețeaua de canalizare pluvială și pasaj superior cale ferată, termenul de finalizare al acestora este însă de numai 20 de zile. Valoarea pentru cele două contracte – studiul de fezabilitate, respectiv expertiza – este de circa 140 mii lei fără TVA. (D.P.)

Vezi si

Flutur: Sper ca în 2023 să putem trimite la finanțare tronsonul dintre Pașcani și Suceava al A7. Avem nevoie de această autostradă ca de aer

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a mers, joi, personal în zona unde urmează a …

One comment

  1. Se grabeste ! Daca faci un sondaj la cetatenii acestui minicipiu ,99,99 % nu au fost la Botosani in ultimii 10 ani. El isi face drum spre casa pe banii nostrii. Lipsa de bun simt. A fost votat de 9000 de oameni saraci,dar asta nu il afecteaza.