Saturday , January 28 2023

Studiu DSP: Sucevenii se infectează cu coronavirus mai ales la petreceri, în familie, la serviciu sau în cercul de prieteni. Vezi TOPUL situațiilor în care ne infectăm

În urma analizei efectuate de Direcția de Sănătate Publică Suceava în perioada martie – noiembrie 2020, referitoare la evaluarea mediului de risc privind infecția cu virusul SARS-COV-2, au rezultat date referitoare la cauzele care au determinat infectările în județul Suceava.

Iată care sunt, în opinia specialiștilor, situațiile în care, în ordinea pericolului pe care îl reprezintă, suntem în pericol de a ne infecta:

 1. Evenimente sociale/petreceri private
 2. Familie
 3. Locul de muncă
 4. Cerc de prieteni
 5. Deplasările în concedii
 6. Transportul în comun
 7. Baruri/terase
 8. Piețe
 9. Spații comerciale/supermarket-uri
 10. Centre rezidențiale
 11. Săli de fitness/club sportiv
 12. Revenirea în țară din zone de risc
 13. Biserici/lăcașuri de cult
 14. Spitale/cabinete medicale/stomatologice

Evoluția cazurilor în județul Suceava din luna martie și până în prezent a fost direct influențată, pe lângă mediul de risc, și de gradul de conștientizare al populației privind respectarea măsurilor impuse de autoritățile centrale și județene.

secretarasite La nivelul județului Suceava au fost realizate campanii de informare publică în toată această perioadă, activitate ce se va desfășura și în continuare. Specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică apreciază că mediile de risc identificate pot fi diminuate prin campanii susținute de conștientizare a populației.
secretarasite
Având în vedere datele prezentate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Suceava și de evoluția cazurilor de COVID-19, prefectul Alexandru Moldovan face un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea regulilor, la evitarea zonelor aglomerate și a deplasărilor inutile. „Igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală sunt măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!”, transmite prefectul județului Suceava.

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție, iar la linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

Totodată, vă reamintim că Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

 1. Informaţii Simptome
 2. Informaţii Contact Direct
 3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail [email protected] sau telefon 0230.220.103.

Vezi si

Pe toate drumurile naționale din județ se circulă fără probleme deosebite. Noaptea trecută s-au răspândit peste 1.000 de tone de antiderapant

Pe toate sectoarele de drum național din administrarea Secției de Drumuri Naționale Suceava circulația a …