Wednesday , October 5 2022

Studenții suceveni vor primi burse mai mari începând cu anul universitar viitor

Bursele vor fi majorate în medie cu un procent de 20%. Pentru fiecare categorie de bursă se va asigura finanțarea cu 36 de lei din veniturile proprii ale Universității

Universitatea - martie 2015 [800x600]

Studenții Universității “Stefan cel Mare” din Suceava vor beneficia de burse mai mari începând cu anul universitar 2016-2017. Astfel, cuantumul bursei minime va fi, din anul universitar viitor, în valoare de 300 de lei, în medie cu 20% mai mare față de nivelul anterior, stabilit în luna octombrie 2014. De asemenea, pentru fiecare categorie de bursă – de merit, de studiu, de performanță și socială – se va asigura finanțarea cu 36 de lei din venituri proprii ale Universității.
“Astfel, USV continuă politica sa în acest domeniu, după ce, începând cu anul universitar 2014-2015, a fost majorată bursa minimă la 250 de lei, din care 30 de lei au fost suportați, de asemenea, din venituri proprii. Măsura este menită să încurajeze excelența și promovarea studenților cu rezultate foarte bune, prin acordarea burselor de performanță, merit și studiu, dar și să acopere o cât mai mare parte a cheltuielilor pentru studenții proveniți din medii dezavantajate, prin burse sociale”, se menționează într-un comunicat de presă transmis de reprezentanții USV. (C.R.)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …