Sunday , February 5 2023

Studenții de la specializarea Administrație Publică și Poliție Locală, ”cercetași pentru o zi”, în vederea pregătirii pentru munca de teren

Studenții din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV), reuniți în grupurile de inițiativă studențească Administrație Publică și Poliție Locală, aflați sub coordonarea unui colectiv de cadre didactice din cadrul Centrului de Formare și Cercetare din Administrația Publică, de la nivelul Facultății de Drept și Științe Administrative (FDSA), au participat ieri la o activitate aplicativă cu tema ”Dezvoltarea spiritului cultural-sportiv”. Aceasta a presupus deplasarea studenților în teren variat, necunoscut, în zona Cetății de Scaun a Sucevei, orientându-se cu ajutorul busolei, a ceasului și a propriilor cunoștințe despre ecosistem.

”În mediul universitar sucevean, inclusiv la FDSA, există preocupări permanente pentru o mai bună pregătire a studenților pentru viață și piața muncii, prin dezvoltarea competențelor studenților, atât din categoria celor profesionale, cât și din a celor transversale”, precizează reprezentanții USV.

Anterior acestei activități, ei au fost instruiți cu privire la particularitățile deplasării în teren variat în cadrul unui seminar, apoi au luat parte la o sesiune practică pentru a pune în aplicare informațiile acumulate, care a avut loc la Cetatea Șcheia/ Mănăstirea Zamca din Suceava.

Activitatea i-a avut drept parteneri pe Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bucovina” Suceava, Direcția Silvică Suceava și Consiliul Județean Suceava – Serviciul Salvamont.

Activitatea aplicativă ce a avut loc ieri la Cetatea de Scaun a reunit membrii grupului țintă ai proiectului ”DIVON” – Dezvoltăm Idei noi pentru VOi și pentru Noi, într-o competiție studențească, în cadrul căreia au fost simulate și repetate și câteva proceduri de acordare a primului ajutor medical, în caz de urgențe. La finalul competiției, s-au acordat premii și diplome pentru cei mai orientați și pricepuți studenți. (O. N.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …