Wednesday , February 8 2023

Studenții de la Poliție Locală din cadrul Universității „Ştefan cel Mare”, în vizită la „colegii” lor mai mari de la IPJ Suceava

În ziua de 20.03.2019, studenții din anul II de la programul de studii Poliție Locală din cadrul Facultății de Drept și Ştiințe Administrative a Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava au pășit pragul Inspectoratului de Poliție  Județean (I.P.J.) Suceava, sub îndrumarea lect. univ. dr. Cucoreanu Cristian- profesor asociat al USV în cadrul Facultății de Drept și Ştiințe Administrative. Gazdele studenților au fost: comisar șef Buga Adrian- comandantul I.P.J. Suceava și comisar șef  Epureanu Ionuț – purtător de cuvânt al Inspectoratului.

Vizita studenților în cadrul I.P.J. Suceava a fost un prilej inedit pentru a intra în contact cu un personal calificat în prezervarea ordinii de drept, precum și prevenirea pericolului antisocial. Polițiștii le-au prezentat studenților principalele structuri de specialitate, atenția acestora fiind captată de Serviciul Criminalistic și Serviciul de Acțiuni Speciale (S.A.S.). Studenții nu au fost deloc reticenți în a adresa întrebări personalului, interacționând în permanență cu gazdele lor, care au fost plăcut impresionate de curiozitatea tinerilor. Inspectorul principal Andrei  Ceobanu le-a prezentat studenților modalitățile de cercetare a câmpului infracțional și principalele atribuții pe care le are un polițist ajuns primul la fața locului, imediat după momentul săvârșirii unei fapte penale.

Reprezentanții I.P.J. i-au încurajat pe studenți să nu renunțe la idealul lor de a deveni polițiști, aceștia din urmă susținând că țelul lor este de a schimba percepția societății asupra serviciului de poliție și de a revoluționa imaginea polițistului din prezent.

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …