Tuesday , August 16 2022

Studentă la Medicină, salvată din comă profundă după ce a fost transferată cu elicopterul SMURD de la Suceava la Iași

O studentă la Medicină a fost transferată cu elicopterul de la Suceava la Iași, unde a fost salvată din comă profundă, în urma unei intervenții chirurgicale. Tânăra în vârstă de 19 ani suferea de o tumoră extrem de rară, localizată la nivelul trunchiului cerebral.

Studenta la Medicină Dentară a fost transferată de urgență, la sfârșitul săptămânii, în stare foarte gravă, cu elicopterul SMURD, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

Medicul Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași a fost coordonatorul intervenției și a explicat starea pacientei de la Suceava și natura intervenției.

“Tânăra de 19 ani, studentă la Facultatea de Medicină Dentară, a ajuns de urgență în spitalul nostru după ce a fost transferată de la Suceava la Iași cu un elicopter SMURD. Pacienta se afla în comă profundă, starea sa de săntatea fiind una foarte gravă.
După investigațiile făcute în Spitalul de Neurochirurgie am descoperit că tânăra aflată în comă de gradul III avea o tumoră la nivelul trunchiului cerebral, situată între creier și măduvă. În termeni medicali este vorba despre un chist neuro enteric, un chist tumoral de 4 cm, o tumoră extrem de rară”, a explicat dr. Eva, citat de bzi.ro.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ trei ore și a fost un real succes, tânăra pacientă și-a revenit din comă, iar starea sa este acum stabilă.

„Împreună cu echipa medicală am reușit să eliminăm complet tumora, lucru care a dus la o nouă șansă la viață pentru tânăra de 19 ani”, a completat dr. Lucian Eva, coordonatorul intervenției în cazul fetei transferate de la Suceava.

În Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi performanța este astăzi o normalitate. Investițiile făcute în ultimii ani în aparatura medicală, de înaltă performanță și-au dovedit eficiența în salvarea de vieți omenești. (O.S.)

 

Vezi si

Doi tineri de 18 ani care au tras o țeapă de 25 de lei unui taximetrist, prinși de polițiști după o scurtă urmărire prin centrul Sucevei 

În noaptea de duminică spre luni, la ora 01:30, un bărbat de 44 ani, taximetrist, …