Saturday , September 24 2022

Strazi si case din Itcani inundate de o deversare “controlata” din lacul Lipoveni

Zeci de gospodării şi mai multe străzi din Suceava au fost inundate, miercuri, în urma unei deversări controlate a apei din lacul de acumulare Lipoveni, reprezentanţii ISU afirmând că deversarea a fost făcută de Secţia de Gospodărire a Apelor fără a fi verificat canalul colector, care era colmatat.
Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, colonel Ion Burlui, a declarat că deversarea, făcută de Secţia de Gospodărire a Apelor (SGA), a fost oprită şi că patru echipaje ale ISU, iclusiv grupa operativă a inspectoratului, intervin în cartierul Iţcani, unde s-au produs inundaţiile, pentru limitarea pagubelor şi evacuarea apei din casele inundate.
Reprezentantul ISU a spus că SGA Suceava a făcut deversare controlată fără a verifica în prealabil canalul colector , care era colmatat în mai multe puncte, astfel că apa deversată a inundat aproximativ 30 de gospodării şi opt case din cartierul Iţcani.
Viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, a declarat că SGA Suceava face în fiecare an astfel de deversări controlate, însă miercuri “debitul a scăpat de sub control”.
“SGA face în fiecare an asemenea operaţiuni de devesare controlată. Anul asta însă debitul a fost scăpat de sub control”, a spus Seredenciuc.
Conform Mediafax, `n zona inundată se află şi angajaţi ai Primăriei Suceava, iar echipaje ale Poliţiei dirijează circulaţia, în condiţiile în care mai multe străzi au fost inundate.
 

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …

No comments

 1. dc nu au avut loc anul acesta inundatii, nea UNGUREANU de la apele romane are grija sa ne pricopseasca , doar nu putem sta pe uscat………., sunt curios cine o sa plateasca pagubele!!!
  Inca ceva, podul de peste raul Suceava, zona bazar…………..ce se mai aude, de ce au fost sistate lucrarile. NU CUMVA SE ASTEAPTA URMATOAREA VIITURA …………..SI POATE CADE CU TOTUL!!!!!!!

 2. Stiati ca:
  -in 2010 toamna s-au dat niste bani(10 milioane de euro) pt lucrari pe raul suceava care s-au incasat si nu s-au executat in totalitate?
  -deversarea “accidentala” de astazi e menita sa acopere frauda, si se intocmeste deja un proces verbal prin care sa se mentioneze ca s-au deteriorat lucrarile de anu trecut, fiind luate de viitura?
  -baietii destepti s-au gandit sa faca bani acoperiti de acte, pt campanie?
  – DNA-ul doarme?