Saturday , December 3 2022

Strategia de reparaţii şi modernizări de drumuri judeţene va fi adoptată după aprobarea bugetului Consiliului Judeţean

nechifor [800x600]

Preşedintele Cătălin Nechifor vrea ca să fie alocate, totuşi, în acest an, fonduri pentru studiile necesare unui proiect cu fonduri europene de modernizare a unor drumuri judeţene care să facă legătura cu Iaşiul. De asemenea, preşedintele CJ Suceava vrea ca, în funcţie de condiţiile meteo, să poată începe un program de plombări a drumurilor judeţene până la Paşti

Principala prioritate pe care preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor o are în acest an, cu privire la infrastructura rutieră de rang judeţean este finanţarea studiilor de fezabilitate necesare la proiectul comun cu CJ Iaşi pentru o rută alternativă, urmând ca finanţarea lucrărilor să se facă cu fonduri europene. “Vrem să prevedem în acest an fonduri pentru studiile necesare programului interjudeţea pe care îl avem în vedere cu colegii de la Iaşi pentru ruta alternativă pe care vrem să o modernizăm cu fonduri din Programul Operaţional Regional”, a declarat Cătălin Nechifor. El a reamintit că ruta respectivă are peste 160 de kilometri şi asigură legătura între municipiile Iaşi şi Suceava, iar în cele două judeţe ar urma să fie modernizate trasee de drumuri judeţene aproximativ egale. Acestea ar urma să asigure o alternativă în trafic faţă de actualele rute folosite şi care se constituie din porţiuni de drumuri naţionale. Cei circa 80 de kilometri de drumuri judeţene pe care Cătălin Nechifor vrea să-i modernizeze prin POR sunt de la intratea în judeţ prin Dolhasca până la intrarea în Suceava dinspre Ipoteşti, iar din Suceava ar urma să mai fie modernizate alte tronsoane de drumuri judeţene care să facă legătura până la localităţile Vâlcele şi Bălăceana.
“Planul de dezvoltare al infrastructurii rutiere judeţene va fi stabilit după ce vom adopta proiectul de buget pentru anul în curs, şedinţa Consiliului Judeţean urmând să aibă loc pe data de 13 februarie”, a precizat Cătălin Nechifor. El a mai precizat că are în vedere şi lucrări de plombare a unor trasee de drum judeţean, nu doar de modernizare, dar a evitat să facă foarte multe comentarii pe această temă. “Intr-o primă etapă, va trebui să ne mobilizăm, cred, pentru traseele de drum judeţean care face legătura cu biserici şi mănăstiri în ideea de a plomba porţiunile de drum respective, până la Paşti. Problema este, totuşi, că anul acesta Paştele va fi destul de devreme şi rămâne de văzut, în funcţie de starea vremii, dacă putem plomba multe trasee de drum”, a declarat Cătălin Nechifor. (D.P.)
 
 

Vezi si

Foresta încheie anul cu o deplasare dificilă la Bacău

  “Galben-verzii” joacă pe terenul celei de-a doua clasate sâmbătă, de la ora 14.00 Foresta …

2 comments

  1. Alte minciuni,marca Nechifor si PSD.nu de mult citeam ca se deschide centura,ori nu s-a intamplat…asa ca cine ii mai crede

  2. Promisiuni, doar promisiuni…cine va mai crede!? Functia este folosita doar pentru a aduna bani iar Suceava pe ultimul loc, nu intra in preocuparile voastre: