Tuesday , July 23 2024

Strada Epaminonda Bucevschi, de lângă Școala nr. 7 din Ițcani, va fi modernizată în baza unui proiect de 1,71 milioane de lei

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Suceava, care va avea loc joi, se află un proiect privind modernizarea străzii Epaminonda Bucevschi, din cartierul Ițcani. Valoarea totală a acestui proiect este 1,71 milioane lei, iar perioada de realizare a proiectului este de 9 luni, a anunțat miercuri primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

”Iată că și în Ițcani se întâmplă în ultima perioadă numai lucruri bune. Avem proiectul pe fonduri europene de reabilitare energetică a Școlii nr. 7 (Școala Gimnazială ”Grigore Ghica Voievod”), proiect care decurge foarte bine. Avem din păcate un blocaj la grădinița de acolo. Am avut discuții cu doamna ministru Deca, mi-a promis că ne ajută, pentru că acolo trebuie o finanțare suplimentară – Ministerul Educației trebuie să primească niște bani de la Ministerul de Finanțe. Am făcut lobby la ambele ministere, sper să finalizăm acea grădiniță. Acum însă modernizăm și această stradă de lângă Școala 7 și mă bucură faptul că această școală nu se deosebește cu nimic de o școală din centrul orașului. Atunci când am devenit eu primar, în 2004, toți copiii din Ițcani plecau la școală în centru, acum nu se mai întâmplă acest lucru, pentru că, repet, nu este practic nicio diferență între Școala nr.7 și Școala nr. 1, de exmplu, din centrul orașului”, a spus primarul Lungu.

Acesta a ținut cu această ocazie să o felicite din nou pe directoarea școlii din Ițcani, prof. Marlena Moscal, ”care are multe inițiative, multe proiecte europene și împreună am transformat Școala 7 într-o școală modernă”, a afirmat Ion Lungu. (O.S.)

Vezi si

Șoldan: Proiectul de decolmatare a lacului de suprafață Solca și securizarea barajului, o investiție tărăgănată de 20 de ani, a intrat în linie dreaptă

  Gheorghe Șoldan, președintele ales al Consiliului Județean Suceava, a anunțat, luni seara, că proiectul …