“Stefaniştii” claselor a VI-a şi a VII-a au sărbătorit Ziua Europei

reportersite
14 mai 2018, 9:44

Evenimentul a avut loc sâmbătă, la Casa Prieteniei, şi a fost organizat de Biroul informaţional din Suceava al Regiunii Schwaben. Alături de elevii Colegiului Naţional “Stefan cel Mare”, îndrumaţi de profesorul Alina Juravle Lucescu, la festivitate au participat şi elevi de la Scoala Gimnazială “Jean Bart”, de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” şi de la Liceul Teoretic “Filadelfia”   scoala europeana

Elevii claselor a VI-a şi a VII-a de la Colegiul Naţional “Stefan cel Mare” din municipiul Suceava, coordonaţi de profesorul Alina Juravle Lucescu, au sărbătorit Ziua Europei. Evenimentul a avut loc sâmbătă, la Casa Prieteniei şi a fost organizat de Biroul informaţional din Suceava al Regiunii Schwaben. “Nu este o coincidenţă faptul că sărbătorim Europa în regiunea Bucovinei, această zonă frumoasă fiind numită şi Mica Europă, deoarece aici convieţuiesc în armonie multe grupuri etnice, care îşi menţin propriile tradiţii şi obiceiuri. In Vielfalt geeint – Uniţi în diversitate este motto-ul nostru, iar aceasta face Europa atât de interesantă, colorată şi unică”, a declarat Carmen Schley, coordonatorul Biroului Regiunii Schawben din Suceava.

“Stefaniştii” au pregătit o expoziţie de desene cu tema “Odă Bucuriei”, dar şi o serie de prezentări în care au explicat importanţa sărbătoririi Zilei Europei. In final, aceştia au participat la un concurs de puzzle – Harta Europei. copii de la stefan

La activitate au luat parte şi elevi de la Scoala Gimnazială “Jean Bart”, de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” şi de la Liceul Teoretic “Filadelfia”, cu prezentări în engleză ale ţărilor membre ale Uniunii Europene, iar un grup de elevi de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din municipiul Suceava a pregătit un dans tradiţional german.

Evenimentul s-a încheiat cu grupa de tineret a Forumului Democrat al Germanilor din Bucovina, filiala Câmpulung Moldovenesc, care a prezentat o suită de dansuri germane.

Toţi elevii participanţi au primit diplome şi premii din partea organizatorilor. (Cristina RUSTI)