Wednesday , February 1 2023

“Ştefaniștii” au ocupat primele locuri la Concursul Interjudețean “Ştefan Dârțu” de la Vatra Dornei

Elevii Colegiului Național “Ştefan cel Mare” din munici­piul Suceava s-au întors cu numeroase premii, de la Concursul Interjudețean de matematică și informatică “Ştefan Dârțu”, desfășurat zilele trecute, la Liceul Teoretic “Ion Luca” din Vatra Dornei. La disciplina matematică au participat 350 de elevi iar la informatică au fost 90 de concurenți din Suceava, Iași, Botoșani și Bistrița.

Președintele comisiei de concurs a fost lectorul universitar doctor Marius Apetrii, prodecanul Facultății de matematică din cadrul Universității “Al.I. Cuza” din Iași. Președinte executiv pentru disciplina matematică a fost profesoara Marinela Cristina Cimpoeșu, inspector școlar în cadrul Inspectoratului Şcolar Județean, iar președinte executiv pentru disciplina informatică, a fost profesorul Giorgie Vlad, inspector școlar.

Din cele șapte premii I acordate la disciplina informatică, patru au fost obținute de către elevi au Colegiului Național “Ştefan cel Mare”, și anume Matei Tomniuc, Ştefan Domunco, Alexandru Hurjui și Daniel Todașcă.  Tot patru premii I au obținut “ștefaniștii” și la matematică, prin Sabrina Macoveiciuc, Tudor Andrei Aparaschivei, Bogdan Rusu și Paul Florin Rebenciuc. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Sindicaliști din învățământul sucevean vor protesta azi în fața Guvernului pentru salarii decente

Azi, începând cu ora 12.00, circa 1.000 de sindicaliști din sistemul de învățământ vor picheta …