Sunday , January 29 2023

Stefan Mandachi, despre Raed Arafat: Îl angajez eu. Lider de companie

Ştefan Mandachi, omul de afaceri sucevean care a construit “primul metru de autostradă din Moldova” – un protest la adresa lipsei unui proiect de infrastructură rutieră pentru aceasta zona a tarii – a transmis un mesaj cu privire la Raed Arafat.

“Știu că nu-i la modă poza. Poa’ să mă-njure unii, nu-i bai, da nu-i elegant să stau la cutie. N-am habar ce face (sau a făcut) omul ăsta la serviciu și nici nu-i treaba mea. Subliniez: nu știu ce orori sau eroisme a facut. Nu critic și nici nu laud. Mie-mi pare un obsedat de munca lui, ceea ce-mi place. Sigur a văzut multe coate smulse sau bucăți de creier cald pe asfaltul de pe drumurile noastre nenorocite. Și cu toate astea a rămas pe baricade. (deși putea să-i înjure pe bună dreptate pe ăștia de-au creat contextul acestor tragedii pe șosele)”, a scris Mandachi pe Facebook.

“Acum câteva luni, mă milogeam peste tot pentru interviuri ca să încheg filmul meu documentar. Miniștri, prim-miniștri, președinți, primari, jurnaliști, etc. Unii m-au ajutat mult, alții m-au dus elegant cu zăhărelul: ‘eu când zic că vin, vin’ Și încă îi aștept. Mi-au dat țeapă, în traducere. M-am întrebat atunci cum au condus ăștia o țară. În fine.

Prin aprilie, îl rog tacticos printr-un sms stufos pe Arafat să accepte un interviu, că e un film despre autostrăzi, victime, bla bla.
Mi-a scris atât: ‘Unde sunteti? Unde trebuie să ajung?’ Cam asta e acțiune. Nu vorbărie. Când a spus că vine la filmare, apăi a venit. Fără floricele și alte scheme. (Chiar dacă interviul avea loc într-o fabrică părăsită, fără geamuri).

P.S.: Dacă rămâne fără job, îl angajez eu în secunda doi în firma mea. Lider de companie. Și cred că ar fi bătaie printre antreprenori pentru un om ca el. Pe bani muult mai mulți și stres muult mai puțin. Ia întrebați-i pe patroni. Chiar și pe ăia care simt că Arafat nu mai e la modă deloc”, a mai scris Ştefan Mandachi pe pagina sa de Facebook.

Vezi si

Amenzi de 10.000 de lei, aplicate unui tânăr de 20 de ani din Mălini prins că transporta ilegal cherestea de 1.100 lei

Vineri dimineață, la Vadu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control  o autoutilitară ce transporta material …

4 comments

  1. Nici eu nu te as angaja, te as trimite la scoala sa mai inveti putina gramatica

  2. Desigur il angaja-ti pentru ca are nume si respect, dar unul ca mine nu, vrzi asa e viata daca nu esti tare nimic. Dar domnul Arafat merita statuie, numai ptr ce gindeste, nu mai vorbim de ce a facut.

  3. Felicitări! Doamne ajută!

  4. Multă sănătate și răbdare !