Starețul Mănăstirii Bogdana, bolnav de COVID, internat la București după ce starea de sănătate i s-a agravat 

reportersite
25 noiembrie 2020, 6:50

Starețul de la Mănăstirea Bogdana se află în stare gravă, internat la un spital din Capitală după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2. Un anunț în acest sens a fost postat pe contul de facebook al Mănăstirii Bogdana, în care se precizează că acesta a fost transferat în stare gravă la un spital din București, cu Covid-19.

„Să ne rugăm Bunului Dumnezeu și Măicuței Domnului, să treacă peste această cumplită încercare și să-l revedem sănătos în mijlocul nostru”, este apelul lansat către credincioși, pe contul de facebook al Mănăstirii Bogdana, de către de obștea acesteia.

Mai multe surse acreditează faptul că Starețul Mănăstirii Bogdana din Rădăuți, arhimandritul Iustin Dragomir – internat la Spitalul Militar din București -, a ajuns cu ambulanța direct de la mănăstire, transferul efectuându-se, din câte se pare, în cursul zilei de luni. Se pare că arhim. Iustin Dragomir fusese confirmat pozitiv la testul Covid-19 cu mai multe zile în urmă, dar de vreo două zile starea de sănătate s-a agravat.

Una dintre marile realizări ale arhimandritului Iustin Dragomir – cel puțin dintre cele făcute public – a fost contribuția hotărâtoare la înființarea așezământului pentru copii „Sf. Ierarh Leontie de la Rădăuți”, precum și implicarea foarte puternică în susținerea activității acestuia. (D.P.)

 

3 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

 1. Ingerul intors 25/11/2020 la ora 21:25 -

  Daca vedeti realizarile de la asezamantul din Radauti, cred ca staretul nu poate fi incadrat la categoria ,,popi”. El nu este um om de rand si ca atare trebuie tratat ca atare.
  Bunul Dumnezeu sa-i dea sanatate.

 2. observator 25/11/2020 la ora 17:06 -

  Poate nu ar strica o precizare pentru UN MARE PROST, care ne considera marlani pe cei de rand si in plus e atat de prost incat el intelege ca ne-am bucura ca e atins de civid si se simte rau acest popa.
  NU NE BUCURAM, ne intristeaza sa constatam ca sunt cetateni de mana a doua sau a trei sau care nu conteaza, dar ne si enerveaza TRATAMENTELE PREFERENTIALE pe taxele noastre.

 3. observator 25/11/2020 la ora 10:10 -

  Are cineva vreo explicatie cumde sunt dusi popii si parlamentarii la alte spitale pe motiv de agravare a bolii iar restul, oamenii de rand, daca au noroc trec peste boala, daca nu, nu. Sa nu mai zic de rezerve ca iar taie astia comentariul.