Thursday , December 1 2022

Starea tinerei a cărei familie nu permite medicilor să-i facă transfuzii de sânge este critică

Fata de 20 de ani, care a suferit zilele trecute un grav accident,  necesită intervenţie chirurgicală pentru fractură de femur, dar o operaţie i-ar grăbi sfârşitul, în aceste condiţii. “Starea pacientei este critică, iar zilele care trec sunt în defavoarea ei. Cred că părinţii ar trebui să ceară o dispensă de la conducerea bisericii lor, pentru că în joc este viaţa fiicei lor”, a explicat directorul Tiberius Brădăţan. Familia respectivă face parte din cultul “Martorii lui Iehova”, care nu acceptă transfuziile de sânge

bolnav

Medicii suceveni se confruntă cu un caz tulburător şi privesc neputincioşi cum o tânără în vârstă de doar 20 de ani se stinge sub ochii lor. Cadrele medicale sunt revoltate dar au mâinile legate practic de către părinţii fetei, care, aşa cum v-am informat în numărul anterior, au semnat pe propria răspundere că refuză transfuzia de sânge, religia lor nepermiţând acest lucru. Starea fetei se înrăutăţeşte de la o oră la alta iar timpul care trece e în defavoarea pacientei, după cum reiese din declaraţia doctorului Tiberius Brădăţan, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Suceava. “Starea pacientei este critică, iar zilele care trec sunt în defavoarea ei. Cred că părinţii ar trebui să ceară o dispensă de la conducerea bisericii lor, pentru că în joc este viaţa fiicei lor”, a explicat directorul Tiberius Brădăţan. Pacienta în vârstă de 20 de ani din localitatea Drăguieşti are nevoie de intervenţie chirurgicală pentru fractură de femur dar o astfel de intervenţie presupune o pierdere masivă de sânge, ceea ce i-ar grăbi sfârşitul, în aceste condiţii.
Familia fetei face parte din secta religioasă cunoscută sub numele de Martorii lui Iehova. Aceştia acceptă medicamentele şi tratamentele medicale, dar nu acceptă transfuziile de sânge. Ei consideră că atât în Vechiul, cât şi în Noul Testament se găsesc porunci care interzic introducerea de sânge în corp pentru susţinerea vieţii.
Georgiana C. a fost victima unui accident feroviar, în după-amiaza de joi, 5 noiembrie. Motorul autovehiculului pe care îl conducea tânăra s-a oprit chiar pe calea ferată iar tatăl ei, care era pasager pe bancheta din dreapta, s-a dat jos pentru a împinge autoturismul, moment în care trenul a venit cu viteză, iar tânăra nu a mai putut face nimic pentru a se salva. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …

5 comments

  1. Nenea Eduard, spune-i asta unui medic si daca nu te va scuipa intre ochi, va rade de tine 3 zile

  2. Domnule Eduard, ca si cititor independent pot sa iti spun un singur lucru – ești un mare bou! Probabil daca ai utiliza o alternativa de a martorilor iq-ul planetei s-ar modifica măcar puțin. Nu ca ar conta la câți ar avea nevoie de asemena alternative.

  3. Ca un cititor independent am urmatoarea intrebare: Garanteaza transfuzia insanatosirea? Nu! Recunoasteti mai bine ca sunteti incapabili sa efectuati o operatie fara sange si sunteti si foarte inapoiati incat nu cunoasteti alternativele la transfuzii pe care Martorii le promoveaza de zeci de ani, care sunt mult mai sanatoase, eficiente si sigure decat transfuziile, si care sunt recomandate si confirmate de cei mai buni doctori de la spitale din SUA, Germania, Marea Britanie, si multe alte tari. E cel mai simplu sa faceti o transfuzie, dar nu si cel mai sigur!

  4. Voi sunteți nebuni ? De ce să vă uitați ce spun îndoctrinații ? faceți transfuzie !!! Urgent !

  5. niste animale !