Starea pacientului sucevean diagnosticat cu tulpina britanică a coronavirusului s-a agravat – are nevoie de oxigen

reportersite
26 ianuarie 2021, 7:25

Acesta, un barbat de 39 de ani care a venit pe 5 ianuarie din Marea Britanie, a fost reinternat, după ce pe data de 22 ianuarie a cerut externarea. DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma căreia au rezultat patru contacți direcți care se afla în carantină, sub supraveghere.

spital, COVID, pacient, Obiectiv

Pacientul diagnosticat cu noua tulpină a SarsCov2 a fost internat în Spitalul Județean în perioada 11-22 ianuarie, cînd s-a externat la cerere, urmând să stea în izolare la domiciu, doar că starea acestuia de sănătate s-a agravat și s-a reîntors la spital. ”Pacientul a stat internat la Spitalul Județean de pe data de 11 ianuarie până pe 22 când a solicitat să fie externat și să stea în izolare la domiciliu. A revenit la spital duminică seara și a fost reinternat în sectorul Covid din Spitalul Siret. Astăzi a fost transferat la Spitalul Județean din cauza agravării stării generale. Are nevoie de oxigen”, a declarat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean.

Este vorba de un bărbat de 39 de ani care a venit în România din Marea Britanie în 5 ianuarie. Când a devenit simptomatic, bărbatul era în carantină la domiciliu, precizează Ministerul Sănătății. A fost testat pozitiv în data de 9 ianuarie în CPU Rădăuți, după care a fost internat in Spitalul Orășenesc Siret și din 11 ianuarie în Spitalul Județean Suceava unde a rămas internat până în data de 22 ianuarie. În data de 24 ianuarie, pacientul s-a reinternat în spitalul județean, la secția de Boli Infectioase unde se află și în prezent în investigații și tratament. DSP Suceava a realizat ancheta epidemiologică în urma căreia au rezultat patru contacți direcți care se afla în carantină, sub supraveghere. (C.R.)