Starea de sanatate a IPS Pimen este „progresiv ameliorata”, anunta purtatorul de cuvant al BOR

reportersite
26 aprilie 2020, 16:22

Starea de sanatate a Arhiepiscopului Pimen al Sucevei si Radautilor s-a ameliorat, a declarat duminica purtatorul de cuvant al BOR, Vasile Banescu.

Intr-o emisiune la Realitatea TV, Vasile Banescu a precizat ca starea de sanatate a IPS Pimen „este una fragila, fireste, tinand cont de varsta venerabila pe care o are”, dar a subliniat ca ea este „progresiv ameliorata”.

„Valorile unor analize revin la cele normale si credem ca va putea depasi aceasta incercare prin care trece. Dincolo de aparenta infatisare firava cred ca se ascunde un om calit in zona ascetica si a rugaciunii. Acest lucru il ajuta acum”, a adaugat purtatorul de cuvant al BOR, precizand totodata ca IPS Pimen se afla nu doar in mana medicilor, ci si „in mana ocrotitoare a lui Dumnezeu”.

In varsta de 90 de ani, arhiepiscopul Pimen al Sucevei si Radautilor a fost confirmat cu noul coronavirus si a fost transferat, luni, 20 aprilie, de la Spitalul Judetean Suceava la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals” din Bucuresti, cu un elicopter, impreuna cu un alt bolnav grav, tata a 10 copii, care a decedat sambata.