Sunday , December 4 2022

STAN: Românii trebuie să știe că PSD nu va vota Guvernul Cioloș. PSD refuză să reinvestească încă un guvern zero

Senatorul Ioan Stan, liderul PSD Suceava a declarat, marți, că PSD consideră  nominalizarea  ca premier a lui Dacian Cioloș este „complet neserioasă”.

„Este doar încă o dovadă a incapacității lui Iohannis de a se comporta ca un președinte. Este numai un gest cinic al domniei sale de a desemna un premier de la un partid cu 15% susținere parlamentară, despre care știe că nu are nicio șansă de a trece de Parlament.  În acest context, PSD nu va vota o astfel de propunere. Nu putem să votăm un premier de la USRPLUS, partid care a participat la distrugerea României, cot la cot cu Cîțu și PNL”, a declarat senatorul social democrat sucevean.

Conform acestuia, motiunea de cenzură a PSD era îndreptată și împotriva miniștrilor USR și a politicilor catastrofale ale acestora. „Partidul nostru nu și-a schimbat opinia, prin urmare nu poate vota un guvern al USR, condus de Dacian Cioloș, care deja a dat măsura (in)capacității sale în 2016 când a demonstrat că este total nepotrivit pentru această funcție. A rămas în istorie ca premierul ZERO!

Din perpectiva PSD această rocadă din alianța pierzătorilor-premier  USR-istul Cioloș, în locul PNL-istului lui Cîțu- reprezintă  un prim pas către anticipate”, a afirmat senatorul Ioan Stan.

Acesta susține că pentru orice om de bun simț ar trebui să fie clar că „Cioloș nu poate fi o soluție pentru criza sanitară, economică și socială în care partidul lui împreună cu PNL au adus România”.

Conform senatorul Ioan Stan, „PSD rămâne ferm în a susține că anticipatele reprezintă  singura soluție rea­listă care poate degaja o majoritate parlamentară solidă și legitimă și un guvern puternic, atât de necesar în actualul context”.

PSD avertizează însă că eventuala desemnare a dlui Cioloș ca premier doar pentru a pica în Parlament și a face din nou posibilă redesemnarea dlui Cîțu pentru această funcție, reprezintă o încălcare grosolană a Constituției, încălcare pe care o vom sancționa corespunzător la momentul oportun”.

 

Vezi si

Călăreț rănit de un șofer băut, pe DN 18, la Ciocănești

Sâmbătă seara, la ora 17.32, un bărbat de 36 ani, din comuna Ciocănești, în timp …