Saturday , March 25 2023

Stan: Bogdan Gheorghiu trebuia să ia apărarea celui care l-a pus din pix acolo, pentru că altfel ar fi rămas un obscur om de presă locală

Într-o bătălie a replicilor, disputată la finalul săptămânii trecute între liderii PNL și PSD Suceava, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a susținut că senatorul social democrat Ioan Stan se folosește de numele lui Gheorghe Flutur doar pentru a capta atenția, acuzând în același timp că PSD și, implicit, senatorul Ioan Stan  “au  reușit să nu facă absolut nimic pentru Suceava”.

Așa cum era de așteptat, Ioan Stan a emis o replică și la afirmațiile lui Bogdan Gheorghiu:

„Nu pot afirma că reacția dlui Bogdan Gheorghiu m-a luat pe neașteptate. A fost mereu omul de serviciu al președintelui PNL Suceava și e de înțeles această postură având în vedere că altfel nu ar fi prins niciodată un loc eligibil pe lista deputaților PNL. Prin urmare, trebuie să ia apărarea celui care l-a pus din pix acolo, pentru că altfel ar fi rămas un obscur om de presă locală.

Spre deosebire de domnia sa, sunt la al 6 mandat de parlamentar din care la 4 alegeri parlamentare am fost pe liste și  de două ori am fost ales uninominal, din care un mandat cu peste 74% din voturile alegatorilor. Ar fi absurd sa creadă cineva ca poți obține un asemenea procent dacă nu te ocupi de problemele ivite în colegiului tău electoral.

Referitor la realizările mele ca politician de Suceava, niciodată nu am considerat potrivit să vorbesc despre ele. De data aceasta voi prezenta doar câteva rezultate care se datorează tocmai activității mele politice. Nu toate, ca să nu-l pun pe domnul Gheorghiu într-o postură jenantă. și asta pentru că fie chiar nu este un om informat, fie pentru că respectivele realizări îl deranjează atât pe el cât și pe șeful său de partid. Înclin să cred că ultima variantă este cea adevărată, dar nu înțeleg de ce.

Îl deranjează oare pe domnul Gheorghiu fondurile pe care am reușit să le atrag pentru DN 18, DN17, centura Sucevei sau centura Rădăuțiului? Îl supără faptul că am reușit să obțin finanțarea pentru pârtia de ski de la Câmpulung Moldovenesc? Sau faptul că  am reușit să înapoiez cetățenilor din Coșna, Dorna Candreni, Dorna Arini și Poiana Stampei  aproximativ 20 000 de ha de pădure? Că am înapoiat bisericilor și mănăstirilor în jur de 16000 de ha de pădure? și să nu uit de fondurile atrase prin PNDL2 când Suceava a fost pe primul loc în țară  atât la numărul de proiecte finanțate, cât și ca sumă de bani primită pentru realizarea acestora. Îl deranjează și această realizare? Ca să nu mai vorbesc despre eforturile depuse pentru obținerea finanțării spitalului din Fălticeni.

Dumneavoastră, ca deputat de Fălticeni, deja la al doilea mandat (și de fiecare dată prin redistribuire), aveți vreo contribuție la realizarea Bazei de Agrement din Fălticeni? La modernizarea Bibliotecii Municipale din Fălticeni? Aveți vreo contribuție la finanțarea spitalului din oraș? Ați contribuit cu ceva la absorbția fondurilor pentru apă, canal, școli, dispensare pentru localitățile din zonă? Cu ce vă puteți lăuda? Cu ce ați ajutat județul? În afară de fotografii și tăieri de panglici la obiective finanțate de PSD? Efectiv nu știm. Poate ne spuneți! O singură realizare vrem să ne spuneți”, a transmis senatorul PSD de Suceava Ioan Stan.

Vezi si

TÂRGUL DE PAȘTI, în perioada 6 – 14 aprilie 2023, pe Esplanada din centrul Sucevei

Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, organizează în …