Thursday , March 28 2024

Spitalul Suceava – închis și dezinfectat. 72 de cadre medicale sunt bolnave de COVID-19. Toți pacienții vor fi externați sau mutați la Rădăuți și Botoșani. 1.300 de angajați au intrat în izolare  

Numărul cadrelor medicale infectate a ajuns luni seara la 72. Nu mai putin de 1.300 de angajați ai Spitalului sunt în izolare, conform secretarului de stat in Ministerul Sanatatii, dr. Nelu Tătaru. Spitalul Județean va fi închis total pentru dezinfecție. Acesta își va relua activitatea transformat în Centru de Covid-19 pentru regiunea Moldova. Astăzi ajunge la Suceava dr. Tătaru, pentru gestionarea situației 

Toate cadrele medicale din Spitalul din Suceava vor fi testate pentru COVID-19, iar spitalul va fi dezinfectat, după ce numărul medicilor infectați s-a mărit, anunță, luni seara, Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit GCS, din ordinul ministrului Sănătății la fața locului s-a deplasat directorul Direcției de Sănătate Publică Iași care coordonează regiunea Moldova Nord-Est. Acesta va face un raport complet asupra situației.Tot la solicitarea ministrului Sănătății, dr. Nelu Tataru, secretar de stat, va fi prezent, marți, la Suceava pentru gestionarea situației. „În prezent, din unitatea sanitară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați medical la domiciliu, timp de 14 zile de către medicii de familie. Pacienții cu afecțiuni care necesită continuarea tratamentului într -o unitate sanitară vor fi transferați la alte spitale”, anunță GCS. Toate cadrele medicale vor fi testate pentru COVID 19, iar spitalul va fi dezinfectat, potrivit anunțului citat.

Numărul cadrelor medicale din Spitalul Județean din Suceava infectate cu noul coronavirus a ajuns luni seara la 72. Astfel, acesta a fost închis și va fi transformat în spital pentru COVID-19, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a declarat luni seara la Antena 3 ca 1.300 de angajați ai Spitalului au intrat în izolare.

După ce va fi dezinfectat 48 de ore, la spitalul din Suceava urmează să fie detașați medici de la spitalele din județ, dar și din alte județe.

Toți pacienții de la Spitalul Județean Suceava vor fi transferați la spitalele din Rădăuți și Botoșani

Autoritățile sucevene au analizat seara trecută, în cadrul unei ședințe, situația de la Spitalul Județean Suceava. La întâlnirea de la sediul Prefecturii Suceava a aparticipat Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava, Lucian Indrei – directorul executiv al DSP Iași – desemnat prin Ordin al ministrului sănătății coordonator pentru gestionarea COVID 19 al regiunii Moldova, prof.univ.dr. Carmen Diana Cimpoeșu, Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava, directorul medical Doina Ganea – Motan și șeful UPU, Liviu Cârlan, Silvia Boliacu, directorul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, șeful ISU Suceava, colonelul Costică Ghiață, vicepreședintele Consiliului Județean, Viorel Seredenciuc și managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi.

Tema ședintei de lucru a constat în analiza măsurilor întreprinse până în prezent la nivelul Spitalului Județean Suceava pentru gestionarea corespunzătoare a situației COVID la nivelul județului Suceava cât și a măsurilor imediat următoare pentru soluționarea situației înregistrate la nivelul unității medicale.

Aseară a început externarea pacienților care pot fi supravegheați acasă de medicii de familie. Unitatea spitalicească suceveană va fi dezinfectat în următoarele 48 de ore. Pacienții care nu pot fi externați, vor fi transferați la Spitalul Municipal Rădăuți și la Spitalul Județean Botoșani. (C.R.)

Vezi si

 Bărbat din Dornișoara, amendat cu 5.000 de lei pentru că a fost prins transportând fără acte lemn de foc de  1.300 de lei

Miercuri, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 15 Vatra Dornei, împreună cu …

No comments

  1. Incompetenta ne omoară. Trezitiva surveni ca vom ramane fara spital de urgente. Vom deveni un al doilea wuhan. Cine administrează spitalul?

  2. Dacă pacienții nu sunt testați înainte de externare este CRIMĂ!

  3. jos conducerea in frunte cu rimbu sunteti neresponsabili nu ati gestionat cum trebuie problema aparuta

  4. Inca nu afost demis dl, Rimbu?
    Decat cheltuia bani cu fantani arteziene si alte fantasmagorii mai bine investea in materiale si echipamente sanitare necesare in orice conditii nu numai in alea de criza.
    Jos economistii din sanatate|
    Spitalele ar trebui conduse de epidemiologi nu de rimbi |Ca de aia nozocomialele colcaie si epidemiile ne prind descoperiti

  5. Toate cadrele medicale vor fi testate….
    Cum rămâne cu pacienții externați sau transferați in unitățile medicale din orașele din apropiere? De ce nu sunt și ei testați?