Monday , February 6 2023

Spitalul Municipal Rădăuți vrea să interneze și pacienți non Covid

Conducerea Spitalului Municipal Rădăuți a solicitat Direcției de Sănătate Publică Suceava să i se aprobe să interneze și pacienți non Covid, reluându-și activitatea în mod normal. În acest sens a fost depusă o adresă la sediul instituției, încă de marți, 23 noiembrie. ”Spitalul Municipal ”Sfinții Doctori Cosma și Damian”, Rădăuți, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Suceava, analizarea situației din cadrul spitalului nostru, în vederea reluării activității în regim NON-COVID.

În condițiile în care cazurile au scăzut considerabil pe segmentul formelor medii și grave(ATI) ale bolii, suntem încrezători că vom obține aviz favorabil în acest sens, fapt care va conduce invariabil la reluarea normală a activității spitalicești. Ne dorim normalitate și suntem optimiști în acest sens”, a declarat Dan Vatră, managerul Spitalului Municipal Rădăuți.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au menționat că încă se analizează situația, dar în cazul în care se va aproba vreo modificare, va fi aceea ca unitatea spitalicească să funcționeze în regim mixt, Covid și non Covid, fiind exclusă posibilitatea ca spitalul rădăuțean să redevină doar non Covid. ”Este în discuții. Nu va deveni nonCovid ci va asigura asistență medicală pacienților Covid și non Covid”, a explicat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Autocar cu șase persoane, răsturnat în șant, la ieșirea din Salcea. Nimeni nu a fost rănit

Duminică seara, în jurul orei 19.30, pe DN 29, un autocar a ieșit în afara …