Thursday , April 25 2024

Spitalul Municipal Rădăuți va trata cazurile ușoare de Covid-19

Unitatea spitalicească rădăuțeană a primit aprobare de la Ministerul Sănătății pentru 100 de paturi destinate pacienților cu forme ușoare. Solicitarea managerului Traian Andronachi a venit după ce a un pacient a stat șapte ore în Ambulanță, în curtea Spitalului Județean, nefiind paturi libere la secția de Boli Infecțioase. In prezent, la spitalul rădăuțean are peste 100 de pacienți cu forme ușoare de Covid 19

După episodul nefericit în urma căruia un pacient din Câmpulung Moldovenesc diagnosticat cu Covid 19 a stat șapte ore într-o Ambulanță, în curtea Spitalului Județean, managerul Spitalului Municipal Rădăuți a trimis în această dimineață o solicitare către conducerea Ministerului Sănătății, cerând aprobarea pentru înființarea unei secții menite să trateze pacienții cu forme ușoare de Covid 19. La cererea venită din partea Spitalului Rădăuți, către Ministerul Sănătății, acesta din urma a fost de acord cu alocarea unui număr de 100 de paturi pentru tratarea formelor ușoare de COVID-19 la Rădăuți, astfel încercându-se evitarea situațiilor în care ambulanțele cu pacienți pozitivi se îngrămădesc la Suceava, unde se întârzie actul medical prin prisma lipsei de paturi și a volumului foarte mare de îmbolnăviri. Cererea a venit din partea cadrelor medicale rădăuțene, în frunte cu Managerul Unitații spitalicești, aceștia oferindu-se să preia cazurile COVID-19 pentru a decongestiona situația dramatică de la Suceava.

”Ambulanțele stau la Suceava câte șapte ore și nu pot preda pacienții pentru că nu mai sunt paturi libere. Am solicitat aprobare de la Ministerul Sănătății să putem trata cazurile ușoare. Tot personalul a înțetes și le mulțumesc din tot sufletul pentru că au înțeles care este menirea lor. Am primit aprobare de la Ministerul Sănătății, pentru 100 de paturi. Sperăm că de acum vom primi și echipamente și medicamente. Noi primim forme ușoare de două săptămâni și avem până acum, peste 100 de pacienți. Avem echipamente din finanțare proprie și cu sprijin al comunității. Medicația este asigurată din fonduri propria, nu am primit nimic de la Ministerul Sănătății. Îi multumesc DSP-ului și directorului, în care am avut un partener de nădejde în acest demers cât și conducerii SAJ”, a explicat Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți . (Cristina RUȘTI)

 

Vezi si

Lungu: „Suceava putea arde deșeurile la Bioenergy, dar s-a negociat prost aquis-ul comunitar. Ministerul Mediului să se grăbească”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat proiectul său de a valorifica deșeurile menajere – …