Wednesday , September 28 2022

Spitalul Municipal Rădăuți face față din ce în ce mai greu numeroaselor solicitări. Un singur medic pe tura, nevoit sa gestioneze 10 – 13 cazuri sosite in acelasi timp la Urgente

Managerul Traian Andronache solicită mai mult sprijin din partea celorlalte unități spitalicești din județ

 Spitalul Municipal Rădăuți face față din ce în ce mai greu valului de solicitări venite din tot județul, mai ales după ce 28 de cadre medicale au fost internate în secția de Boli Infecțioase, diagnosticate pozitiv cu Covid 19.

În cursul nopții trecute, un singur medic urgentist a consultat zeci de pacienți, iar ambulanțele au făcut coadă în fața Compartimentului de Primire Urgențe din cadrul unității spitalicești rădăuțene.

”Fac apel la colegii din județ și în mod special la cei din Spitalul Județean Suceava să nu mai trimită toate cazurile la Rădăuți. Vă rog să vă imaginați cum este să gestionezi zece, 13 cazuri venite cu ambulanța în același timp, de un singur om”, a menționat Alina Șorodoc, medic urgentist la Spitalul Rădăuți.

Managerul Traian Andronachi a menționat că a solicitat sprijin, în repetate rânduri, celorlalte unități spitalicești din județ, dar fără nicio schimbare a situației. ”Colegii aștia ai mei sunt și ei oameni, iar de aproape trei luni parcă suntem în asediu. Noapte de noapte e la fel. Mai avem paturi libere, dar nu mai facem față la afluxul mare de pacienți. Avem doar trei medici urgentiști și nu știu cât vor mai rezista”, a declarat Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Foresta – UTA Arad, meciul toamnei pe stadionul Areni

Cele două formații se întâlnesc astăzi, de la ora 16.00, în play-off-ul Cupei României n …