Saturday , February 4 2023

Spitalul Municipal Rădăuți caută medici pentru a putea redeschide secția de psihiatrie

Este a doua oară în ultima jumătate de an, când această secție se închide din cauza lipsei de medici. Urgențele psihiatrice sunt direcționate către Spitalul Județean n managerul unității spitalicești rădăuțene, medicul Flaviu Sima, a  fost acuzat în repetate rânduri de management defectuos dar acesta se apără spunând că astfel de probleme legate de lipsa de personal, sunt în toate spitalele din țară

Lipsa de personal medical de la Spitalul Municipal Rădăuți a făcut ca secția de Psihiatrie să se închidă a doua oră în ultima jumătate de an iar urgențele psihiatrice să fie direcționate către spitalul sucevean. Conducerea Spitalului Municipal Rădăuți cuată medici psihiatri pentru a putea redeschide această secție, închisă de pe 3 ianuarie, solicitând și sprijinul Direcției de Sănătate Publică. Pentru a funcționa, este nevoie urgentă de doi medici psihiatri și trei medici rezidenți, pentru a se putea acoperi liniile de gardă. ”Spitalul Municipal „Sf.Doctori Cosma și Damian” Rădăuți anunță disponibilitatea de cooptare a medicilor în specialitatea psihiatrie în echipa medicală a spitalului. Unitatea sanitară are prevăzut în structura de personal, două posturi vacante de medici psihiatri pentru care se va organiza concurs de ocupare și un număr de trei medici rezident an.V/specialist/primar necesari pentru completarea liniei de gardă. Facilitatile oferite de unitatea sanitară, conform prevederilor legale pentru medicii interesați, sunt primă de instalare în valoare de 4.500 de lei și locuință de serviciu. Medicii psihiatri interesați se pot adresa pentru detalii suplimentare Spitalului Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți”, a declarat economista Daniela Odeh, director general în cadrul DSP Suceava.

Această secție a fost închisă a fost închisă și la sfârșitul lunii iunie a anului trecut, fiind deschis atunci doar cabinetul de specialitate din Ambulatoriu. Se pare că s-a luat această decizie din cauza faptului că trei din cei patru medici psihiatri care activau în cadrul secției au părăsit unitatea spitalicească și nu mai putea fi acordată asistență medicală în permanență. Pacienții care erau internați în secție, au fost externați sau transferați la alte unități spitalicești.

Managerul unității spitalicești rădăuțene, medicul Flaviu Sima, a  fost acuzat în repetate rânduri de management defectuos dar acesta se apără spunând că astfel de probleme legate de lipsa de personal, sunt în toate spitalele din țară. ”În urmă cu șapte luni am acceptat o provocare din simpla dorință de a demonstra că lucrurile din interior se văd mai bine decât din exterior. Înainte  de a fi manager, sunt doctor, cu tot ceea ce implică această meserie, ponegrită prea mult în timpurile noastre. Nu am să intru niciodată în polemici cu oameni care doar asta așteaptă și doar asta iși doresc, îmi voi vedea în continuare de activitatea de medic și manager, concomitent, din dorința de a face lucrurile să meargă într-o direcție pozitivă. Activitatea esențială a unui spital este aceea de a se pune în slujba bolnavului, pentru a trata/alina/ușura o suferință. Mereu mă voi rezuma la feedback-ul pacienților și voi încerca să arăt tuturor ce oameni minunați conlucrează pentru binele lor. Problemele de personal, mai ales de medici, există în toate spitalele publice din România, dar căutăm soluții pentru a le rezolva. Spitalul Municipal Rădăuți continuă să le vină în ajutor tuturor celor care au nevoie de noi”, a declarat medicul Flaviu Sima, managerul spitalului rădăuțean. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Ministrul Sănătății le reamintește medicilor: Solicitarea de bunuri materiale sau bani pentru un act medical, intolerabilă, constituie faptă penală 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, sâmbătă, că este “absolut inacceptabil” ca medicii să ceară …