Saturday , January 28 2023

Spitalul Municipal Rădăuți a redevenit non-Covid

Cazurile din zona Rădăuți nu mai sunt redirecționate către UPU Suceava. Pentru că numărul prezentărilor zilnice la spitalul sucevean a scăzut foarte mult, în ultimele zile conducerea unității spitalicești a aprobat concediile de odihnă suspendate în luna octombrie.

Activitatea medicală din Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava a redevenit la normal, ca urmare a scăderii numărului pacienților diagnosticați pozitiv cu Covid 19 dar și datorită faptului că Spitalul Municipal Rădăuți a rdevenit unitate spitalicească non-Covid iar echipajele de Ambulanță nu mai redirecționează cazurile către UPU Suceava. ”Activitatea în UPU a revenit la normal. O contribuție importantă a avut-o și faptul că Spitalul Rădăuți a început să preia și celelalte cazuri. Eram aglomerați, toate fracturile, problemele cardiologice, toate ajungeau în UPU”, a menționat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Cadrele medicale profită din plin de această perioadă mai liniștită iar conducerea spitalului sucevean a aprobat reluarea concediilor de odihnă suspendate în luna octombrie, pentru că după cum susține toată lumea, un nou val de Coronavirus este iminent iar personalul medical are nevoie să-și încarce bateriile. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …