Tuesday , October 19 2021

Spitalul Municipal Fălticeni a solicitat aprobarea DSP-ului pentru 40 de paturi Covid

Sectorul Covid va fi amplasat în clădirea fostei Maternități. Unitatea spitalicească are nevoie de linii de gardă pentru acești pacienți, iar DSP a trimis solicitarea la Ministerul Sănătății. Șa Spitalul Fălticeni lucrează un singur medic infecționist și un singur medic radiolog

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a anunțat că la Spitalul Municipal Fălticeni se dorește înființarea unui sector Covid cu 40 de paturi dar, în ciuda aparaturii pregătite, acest lucru nu este realizabil pentru moment, din cauza lipsei de personal. Menționăm că Spitalul Municipal Fălticeni are un singur medic infecționist și un singur medic radiolog. ”S-a primit solicitare de la Spitalul Municipal Fălticeni pentru înființarea sectorului Covid, cu 40 de paturi, plus încă zece paturi pentru zona tampon, dar în același timp au făcut adresă și pentru înființare de linii de gardă. Am trimis solicitarea la Ministerul Sănătății. Este nevoie de personal, altfel nu putem face nimic”, a precizat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Înființarea de linii de gardă pentru pacienții Covid, în fosta secția de Maternitate a unității spitalicești fălticenene pare să fie singura soluție pentru ca pacienții cu forme ușoare și medii să fie internați la acest spital. Noua clădire a fost proiectată în 1989 și este practic imposibil de stabilit circuite covid și noncovid, după cum a explicat managerul Spitalului Fălticeni Vlad Morariu. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Primăria Udești, amendată cu 25.000 de lei pentru deșeurile găsite de Garda de Mediu pe câmpurile din Chilișeni

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a înregistrat o petiție referitoare la abandonări …