Wednesday , September 22 2021

Spitalul Județean intentioneaza să mărească o parte din tarifele la investigații și la serviciile hoteliere și de masă

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava vrea să introducă noi tarife pentru serviciile medicale prestate la Laboratorul de medicină nucleară, unitate care a fost dată în folosinţă în ianuarie.

Întrucât modificarea cuantumurilor taxelor şi tarifelor ține de competenţa Consiliului Judeţean Suceava, conducerea SJU s-a adresat în acest sens administrației județene sucevene cu precizarea că tarifele introduse de Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” „au fost stabilite ţinând cont de tariful decontat de Casa de Asigurări de Sănătate, cât şi de tarifele practicate de celelalte instituţii sanitare publice sau private din municipiul Suceava ori din ţară”. Astfel, la şedinţa Consiliului Judeţean din această săptămână va fi dezbătut proiectul de hotărâre cu propunerile de majorare înaintate de Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Astfel, conducerea SJU propune ca tariful pentru evaluarea standard la PET Computer tomograf să fie de 4.800 de lei, iar cel pentru scintigrafie tumorală neuroendocrină să fie de 3.000 de lei, în vreme ce tariful de servicii hoteliere pentru însoţitor ar putea creşte de la 70 de lei pe zi (conform cu Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 185 din 2020) la 80 de lei pe zi. A mai fost propusă creşterea nivelului tarifului pentru serviciile hoteliere destinate însoţitorilor pacienţilor, de la 55 de lei pe zi la 70 de lei pe zi, iar pentru masa de prânz la cerere tariful se va majora de la 8 lei pe zi – din care 3 lei regia de cantină – la 10 lei pe zi – 5 lei fiind regia de cantină. Pentru o zi întreagă, tariful pentru masă ar putea creşte de la 16 lei pe zi – din care 6 lei regia de cantină – la 20 de lei pe zi din care 10 lei regia de cantină. (D.P.)

Vezi si

Doi indivizi fără permis, prinși la volan, în Voitinel

Luni, la ora 15:25, polițiștii din Gălănești, pe raza comunei  Voitinel au efectuat semnale regulamentare …