Spitalul Judetean Suceava va face, în curând, teste COVID și pentru persoane neinternate

reportersite
07 august 2020, 18:06

Unitatea spitalicească aflată în subordinea Consiliului Județean Suceava va avea în curând trei aparate de tip RT-PCR, precum și unul de testare rapidă folosit pentru cazurile urgente.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat în cursul zilei de vineri, 7 august, că Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava se pregătește să facă testare COVID și pentru persoane neinternate.

Anunțul a fost făcut după o ședință extraordinară a CJ Suceava convocată pentru ziua de vineri, 7 august. „În ședința de astăzi a Consiliului Județean Suceava, odată cu aprobarea modificării organigramei Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, s-au aprobat posturile pentru noul Compartiment de biologie moleculară care va funcționa în cadrului „Laboratorului BK și biologie moleculară”, înființat printr-o Hotărâre a Consiliului Județean Suceava de reorganizare a „Laboratorului BK”. Structura aprobată include 13 posturi – trei medici, un chimist, un biolog, șapte asistenți și un post de îngrijitoare”, a declarat Gheorghe Flutur după ședința deliberativului județean sucevean.

El a reamintit că după ce Consiliul Județean Suceava a aprobat alocarea de fonduri pentru achiziționarea la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a încă unui aparat de testare Real Time PCR cu accelerator, respectiva unitate spitalicească va avea în curând trei aparate de tip RT-PCR precum și unul de testare rapidă folosit pentru cazurile urgente și pentru testarea personalului medical din Spital. „Cu aceste echipamente, prin Compartimentul de biologie moleculară, vom asigura creșterea capacității de testare astfel încât ne propunem ca, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Suceava, să putem asigura testare pentru SARS-Cov-2 și pentru persoane care nu sunt pacienți în Spitalul Județean”, a conchis Gheorghe Flutur. (D.P.)

reportersite