Wednesday , February 1 2023

Spitalul Judeţean Suceava şi Spitalul Bethesda au trecut cu bine peste controlul CAS şi DSP

Spitalul judetean Sueava, 17 nov 2011 (26) [800x600]

Inspectorii de la Casa de Asigurări de Sănătate împreună cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică nu au descoperit nereguli la cele două unităţi spitaliceşti

 In perioada 5-30 mai 2014, două echipe mixte formate din câte doi reprezentanţi ai Casei de Asigurări de Sănătate şi câte un reprezentant al Direcţiei de Sănătate Publică  au efectuat acţiuni de control la două spitale din judeţ, şi anume la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi la Spitalul Bethesda. Controlul a venit după scandalul declanşat la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală privind decontările ilegale pentru operaţiile făcute. Echipele de control au verificat atât secţiile de Chirurgie cât şi secţiile de ORL şi Ginecologie şi au avut ca scop principal verificarea modului în care sunt făcute decontările pentru serviciile medicale. “In conformitate cu Ordinul Ministrului Sănătăţii şi Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, am desfăşurat acţiuni de control la Spitalul Judeţean cât şi la Spitalul Bethesda. Perioada verificată a fost primul trimestru al anului 2014, iar tematica acţiunii de control constă în verificarea modului de respectare a criteriilor de internare pentru pacienţi internaţi în regim de spitalizare continuă sau de zi, pentru care au fost raportate şi decontate servicii medicale în baza contractului încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava. S-a verificat şi modul de întocmire şi completare a foilor de observaţie clinică generală, respectiv a foilor de spitalizare de zi, conform prevederilor legale. Inspectorii au analizat şi întocmirea, respectarea şi raportarea listelor de prioritate pentru cazurile programabile”, ne-a declarat Anda Sălăgeanu, director în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava.
Cele două unităţi spitaliceşti se pare că au trecut cu bine peste acest control iar echipele mixte de specialişti nu au putut să constate nerespectarea prevederilor legale în vigoare. “In urma controalelor s-a constatat respectarea criteriilor de internare, respectarea modului de întocmire şi completare a foilor de observaţie clinică generală, existenţa decontului de cheltuieli şi a listelor de prioritate”, a completat Anda Sălăgeanu. (Cristina RUSTI)
 

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …