Spitalul Județean Suceava revine de marți la pontaj electronic

reportersite
1/06/20 ora:6:13am

La sistemul electronic de pontaj cu cartelă se renunțase încă de la sfârșitul lunii martie. Atunci, mai mulți angajați au acuzat că acest tip de pontaj a reprezentat una dintre sursele de infectare în masă cu coronavirus

Conducerea Spitalului Județean Suceava a decis, ca începând de marți, 2 iunie, să se revină la sistemul electronic de pontaj cu cartelă, sistem implementat la unitatea spitalicească suceveană încă din luna februarie a anului trecut, când a fost introdus și sistemul de supraveghere video cu circuit închis, cu 60 de camere la interior și șapte la exterior.

Rolul acestuia a fost de restricționare, limitare și filtrare a persoanelor cu drept de acces în anumite zone, pentru buna desfășurare a activității. S-au instalat 19 centre de control acces și pontaj, la fiecare intrare, în toate clădirile și pe fiecare etaj al spitalului, toate centralizate în rețea. Accesul este permis persoanelor care scanează cartela și introduc de la tastatura centralei de control acces și pontaj de cod personal. Sistemul de pontaj intern cu cartelă și PIN numeric s-a realizat în scopul asigurării controlului, a evidențierii timpului de lucru și prezenței la locul de muncă, a explicat la acea dată, conducerea spitalului sucevean. De asemenea, în acest mod au fost evidențiate orele suplimentare care vor fost plătite, conform legii.

S-a renunțat la acest sistem electronic de pontaj cu cartelă la sfârșitul lunii martie, când mai mulți angajați ai unității spitalicești au acuzat că acest tip de pontaj a reprezentat una dintre principalele surse de infectare în masă, fapt confirmat și de directorul medical al Spitalului Județeam, medicul chirurg Valeriu Gavrilovici, care a menționat ”că din punct de vedere epidemiologic era o sursă de contaminare prin tastare. La scanarea cardului de acces se tasta digital un cod, motiv pentru care epidemiologii au spus că nu este corect în momentul de față să menținem pontajul electronic”.

În această perioadă, personalul a semnat în condici de prezență, iar începând de marți, 2 iunie se va reveni la pontajul electronic. Reamintim că tot de marți, spitalul va prelua și pacienții non-covid, fiind pregătite circuite separate pentru cazurile de Covid 19 și pentru cele non covid. (Cristina RUȘTI)