Monday , August 8 2022

Spitalul Județean Suceava nu mai are nicio doză de Remdesivir

Acest medicament se administrează pacienților care prezintă forme grave de Covid 19

 Spitalul Județean Suceava a rămas din  nou fără Remdesivir și se pare că medicamentul vital pentru bolnavii de Covid 19 nu se mai găsește în mai multe spitale din România. Reprezentanții unităților medicale sucevene se plâng că nu mai au doze și au cerut urgent să primească noi stocuri.

La Spitalul Județean Suceava, dozele de Remdesivir ajung de obicei pentru câțiva pacienți, pentru că de fiecare dată celei mai mari unități spitalicești din județ îi sunt repartizate puține doze, în timp ce secția de Terapie Intensivă este plină. ”Avem promisiuni că vom primi zilele acestea”, a menționat medicul Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. Și la Spitalul Municipal Rădăuți situația este critică, medicii nu se mai pot baza pe acest medicament.

Studiile au relevat că Remdesivirul reduce durata de spitalizare în cazurile severe de infectare cu noul coronavirus. Acest antiviral și steroidul Dexametazonă sunt singurele medicamente autorizate de UE pentru tratarea COVID-19.

Menționăm că 18 pacienți în stare gravă internați în secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Suceava și alți doi internați la Spitalul Municipal Rădăuți au nevoie de acest medicament. Unitatea spitalicească suceveană va primi până la sfârșitul acestei săptămâni 30 de flacoane de Remdesivir, dar nici acestea nu vor acoperi necesarul de medicație al pacienților diagnosticați cu Covid 19 pentru o perioadă prea lungă de timp, deoarece schema de tratament prevede ca unui pacient să i se administreze șase doze. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Primul eveniment ”Plimbă-te cu medicul” (Walk with a Doc) din România, a avut loc la Fălticeni

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Fălticeni, ajutate de studenți la medicină, încearcă să conștientizeze …

One comment

  1. În Europa acest medicament este interzis a se mai aplica pacienților iar în România se bat de la el. Se știe prea bine că acest medicament este foarte dăunător pentru organe dar nici nu ajută în combaterea virusului Covid.
    Acest medicament trebuie interzis cu desăvârșire.