Friday , April 26 2024

Spitalul Judetean Suceava, INCHIS pentru 48 de ore. Pacientii vor fi transferati

Spitalul Judetean Suceava a fost inchis pentru 48 de ore, după ce o echipa a Ministerului Sănătății a făcut o primă evaluare a activității Spitalului în contextul răspândirii noului coronavirus. Dupa aceea, UPU, care a fost deja dezinfectat, va primi pacienti pentru a fi investigati si a-i trimite, pe cei cu simptomatologie usoara, la spitalele din Radauti si Falticeni, iar pe cei cu patologii complicate la spitale din Iasi, a anuntat secretarul de stat in MS Nelu Tataru. Acesta a precizat ca personalul medical va fi suplimentat cu cadre de la Iasi si de la clinici private.

Avem peste 170 de cazuri de coronavirus în Suceava și în localitățile din jur. Din totalul de 233 de medici de la Spitalul Județean Suceava, sunt contaminați 34 medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare. Sunt asimptomatici sau au simptome ușoare.

Spitalul este închis.

Mai sunt 124 de pacienți, care , în funcție de rezultatele la testare, dacă vor fi pozitivi, vor fi transferați la Infecțioase, care e pavilionar, în alte clădiri diferite. Cei cu rezultat negativ vor sta în izolare la domiciliu”, a subliniat Tataru.

În cursul zilei 24.03.2020, echipa Ministerului Sănătății condusă de dr. Nelu Tătaru, secretar de stat, a făcut o primă evaluare a activității Spitalului Clinic Județean Suceava în contextul răspândirii noului coronavirus, anunta Ministerul.

Din echipa MS fac parte șefii Comisiilor pentru medicină de urgență și epidemiologie a Ministerului Sănătății, prof.dr. Diana Cimpoieșu, respectiv prof.dr. Doina Azoicăi. Echipa este completată de către directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Iași, conf. univ Lucian Indrei, coordonatorul direcțiilor de sănătate publică din Regiunea de NE.

După prima zi de verificare, echipa MS a decis închiderea Spitalului Clinic Județean începând de astăzi pentru 48 de ore în vederea realizării procedurilor de dezinfecție.

Tot astăzi va începe transferarea celor 124 de pacienți care se mai află internați în spital în alte unități sanitare, după cum urmează:

– Pacienții confirmați pozitiv la COVID 19 vor fi repartizați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Suceava care se află într-o clădire pavilionară separată. Această clinică are 248 paturi, din care în prezent sunt ocupate 108.

– Pacienții confirmați negativ la COVID 19 care nu reprezintă urgențe își vor continua tratamentul izolați la domiciliu sub supravegherea medicului de familie

– Pacienții care sunt confirmați negativ și reprezintă urgențe medicale care necesită tratament într-o unitate sanitară vor fi transferați în spitale din județul Iași, în funcție de patologie.

În 48 de ore se estimează deschiderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Suceava, care este supusă procesului de dezinfecție. UPU va începe să funcționeze din nou cu personal medical transferat din clinicile medicale din Iași, clinicile private din Suceava, precum și personal din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Toți pacienții care vor fi investigați și diagnosticați în UPU a SCUJ Suceava vor fi dirijați pentru continuarea tratamentului în unitățile medicale din Fălticeni și Rădăuți. Cei cu patologie severă vor fi direcționați către unitățile medicale din Iași.

În ceea ce privește personalul medical, în unitatea sanitară sunt angajate 1300 persoane, personal medical și auxiliar.

Din cei 233 de medici ai unității sanitare, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID 19. Aceștia sun internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu.

De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri confirmași cu COVID 19 din cadrul spitalului județean se află, de asemenea, internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.

Echipa MS a decis ca, după dezinfecție, Spitalul Clinic Județean Suceava să devină unitate medicală în care să fie tratate cazurile infectate cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătății a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea investițiilor și dotarea noului spital din Fălticeni. De asemenea, MS a alocat Direcției de Sănătate Publică din Suceava 750 000 lei pentru achiziționarea unui sistem de detectare moleculară (Real Time PCR).
Evaluarea echipei medicale a MS continuă zilele următoare cu toate unitățile sanitare din regiunea NE. Astăzi va fi verificată situația de la Botoșani.

Vezi si

Aur sau argint? Suceveanca Lăcrimioara Perijoc s-a calificat în finala Europenelor de Box de la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc s-a calificat joi, 25 aprilie, în finala categoriei 54 kg a …

No comments

  1. Te rog sa fii in locul celor di spital, ai curaj și cel puțin spirit civic? Discursurile sterile nu tin de vindecare. Fi cu picioarele pe pământ.si vezi realitatea pe care o prezintă Rimbu.

  2. Ai poziția defensivă a unui om care nu crede în realitate. Din “anumite fonduri”se puteau cumpăra materiale pentru spital.
    Ne facem ca nu intelegem cu decurg treburile cu invenstitiile ….cat …..

  3. Fixatia asta cu testarea e o falsa urgenta. Azi testul iti iese negativ iar maine poti fi pozitiv. Vorba aia, am venit aici sa lucram nu sa ne permutam. Sunt in plin razboi. Cadrele medicale trebuie sa accepte situatia ca vor lucra chiar daca sunt infectati. Poti fugi , dar nu te poti ascunde. Corona te gaseste oriunde.

  4. Smerit și cu capul plecați stam in fata BUNULUI DUMNEZEU în fața lor trebuie sa fim fără părtinire. Poti sa fii un bun creștin cand trimiți la necaz niște oameni?. Dacă modul în care dictatura este lege este ceva bun înseamnă că nu suntem demni
    Este bine sa ne amintim ca nu mai conduce GARDA FINANCIARA.

  5. Sa vedem partea buna. Sa dai vina pe unul sau altul denota ca esti un om slab si iti ascunzi frustrarile si incompetenta in spatele acuzelor si vinovatiei. A fost un dus rece care a trezit cadrele medicale din viata buna si imbelsugata in care se lafaiau . Asta i-a facut sa fie mai smeriti si cu capul plecat. Greul deabea acum incepe. Adevarul este ca nici un cadru medical nu va mai putea sa se fofileze si sa o dea cotita. Va fi o lupta de uzura foarte dura de acum inainte cel putin vreo 6 luni, in care mai devreme sau tarziu toate cadrele medicale vor trebui sa-si arate valoarea. Se va cerne bobul de neghina.

  6. Nu cenzurat comentariile

  7. Cer un raspuns urgent autorităților în cazul prelungirii CM. Cine poate face acest lucru? DSP Suceava este depășită de situație, nu are răspunsuri.
    Toți cei care au aceasta posibilitate sunt în carantină. Sunt cazuri in care existența oamenilor depinde de aceste CM.
    Șut capabili să răspundă cei din sanatate?

  8. Autorităților, sa va fie rusine, menționați la conducerea spitalulului un monstru care a trimis la munca oameni care au fost expuși la îmbolnăvire.
    A fost demis dr. medical, dar la ordinul cui a făcut ce a făcut. Nimic din spital nu se făcea fără să știe Rimbu. Oameni au fost tratați ca niște supuși fără să aibe dreptul de a cere drepturi(măști, mănuși, și alte materiale necesare), totul în vederea de a face economie.

  9. De ce nu avem curajul sa spunem adevărul?
    Dictatura tovarășului Timbru se vede. A trimis doctorii și restul personalului la munca fără a ține cont de situație, de lipsa echipamentelor de protectie de nimic. În primul rând trebuia demis Rimbru și apoi dr medical. Nimic nu se face in spital fara acordul lui Rimbu.
    Este cel mai mare vinovat.