Wednesday , February 8 2023

Spitalul Județean organizează la sfârșitul lunii concurs pentru ocuparea a zeci de posturi vacante pentru personal medical și sanitar

Sunt scoase la concurs 22 de posturi de medic specialist și primar, 12 posturi de asistente, șase posturi de infirmiere și trei posturi pentru îngrijitoare. Concursul va debuta pe data de 29 august cu proba scrisă u în maximum patru zile lucrătoare de la această probă va avea loc și interviul. Dosarele de înscriere se pot depune până pe data de 20 august la secretariatul unității spitalicești sucevene. Rezultatele se vor comunica după fiecare probă în parte, în maximum o zi lucrătoare

spital salarii

Conducerea Spitalului Județean Suceava a anunțat că la sfârșitul lunii, mai exact pe data de 29 august, va avea loc un concurs pentru ocuparea mai multor funcții vacante, atât pentru medici, cât și pentru personal medical mediu. Concursul va debuta pe data de 29 august cu proba scrisă, iar în maximum patru zile lucră­toare de la această probă va avea loc și proba interviului. Dosarele de înscriere se pot depune până pe data de 20 august la secretariatul unității spitalicești sucevene. Rezultatele se vor comunica după fiecare probă în parte, în maximum o zi lucrătoare.

Cele mai multe posturi vacante se referă la asistenți, în număr de 12, urmate de șase posturi de infirmiere și trei posturi pentru îngrijitoare. Acestea vor completa organigrama în secțiile de Medicină Internă, Cardiologie, Urologie, Oncologie, Neurologie, Chirurgie Vasculară, Boli Infecțioase, Blocul Operator, Stația de Sterili­zare, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Me­dicală și Laboratorul BK. La noua Stație de Sterilizare a spitalului mai este nevoie de trei asistente medicale. Conducerea Spitalului Jude­țean Suceava mai scoate la concurs și 22 de posturi de medic specialist și primar. Este vorba de două posturi de medic specialist neurolog, două pentru Chirurgie Generală, două în specialitatea Ortopedie, două în pentru Chirurgie Toracică și câte un post de chirurg vascular, cardiolog, neurochirurg. La acestea se adaugă și câte un post de medic specialist pentru secția de Anatomie Patologică și Nefrologie. În perioada următoare se va organiza concurs și pentru câte un post de medic specialist și medic primar în Boli Infec­țioase, un post de medic primar Ppneumologie pentru Dispensarul TBC, un post de medic primar de Medicină de Familie și un post de medic specialist de Medicină Internă la Compartimentul de Îngrijiri Paliative. Până la începutul lunii septembrie se dorește și ocuparea unui post vacant de medic primar Urologie, un post de medic rezident anul V în specialitatea Oncologie ­Medi­cală, un post de medic primar în specialitatea Oncologie și un post de medic specialist epide­miolog.

Aceste concursuri sunt organizate în primul rând pentru a da șansa medicilor care lucrează în prezent pe bază de contract de prestări servicii să devină angajați ai spitalului sucevean, după cum a explicat managerul Vasile Rîmbu. Deficitară în ceea ce privește acoperirea cu medici rămâne în continuare Unitatea de Primire Urgențe, alături de Laboratorul de Radiologie și Imagistică.

De la începutul acestui an, la spitalul sucevean au mai fost angajați cinci medici în secțiile Obstetrică-Ginecologie, Gastroenterologie, He­mato­­logie, Laborator BK și un medic pediatru în UPU. Managerul Vasile Rîmbu a precizat că în perioada 2008-2017, cea mai mare unitate spitalicească din județ a angajat 118 medici, cei mai mulți fiind angajați în anii 2012, 2013 și 2016, când la Spitalul Suceava au venit câte 16 medici primari sau specialiști. În cursul anului trecut au fost angajați nouă medici de diferite specialități. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …