Tuesday , October 4 2022

Spitalul Județean organizează examen pentru personalul medical angajat în pandemie

Sunt 70 de posturi pentru asis­tente medicale, 23 de posturi de infir­miere, trei de îngrijitoare, unul de bran­cardier și unul de autopsier. Cele mai multe posturi sunt în secțiile de Tera­pie Intensivă și Boli Infecțioase u probele scrise vor avea loc pe data de 18 mai pentru asistente și pe 19 mai pentru infirmiere și îngrijitoare.

Începând cu anul 2020, odată cu instituirea stării de urgență, în Spitalul Județean Suceava s-au făcut tot felul de angajări fără concurs, fiind nevoie de personal medical care să-și desfășoare activitatea în prima linie. Persoanele angajate nu au dat vreun examen, posturile fiind pe perioadă determinată și anume pe durata stării de alertă, iar la cea mai mare unitate medicală din județul Suceava, s-au angajat pe parcursul celor doi ani de pandemie, aproape 200 de persoane, dar mai bine de jumătate dintre acestea au participat la diferitele concursuri organizate de conducerea unității spitalicești și au ocupat posturile respective. La începutul acestui an, s-a aprobat o lege prin care personalul angajat în perioada stării de alertă ar urma să fie încadrat pe perioadă nedeterminată, deoarece este deficit major de personal medical, doar că trebuie să promoveze un examen.

Astfel, Spitalul Județean va organiza examen pentru cele 70 de asistente angajate din perioada pandemiei, pe data de 18 mai, când se va susține proba scrisă. Cererile de înscriere se depun la secretariatul spitalului, marți și miercuri, până la ora 16.00. Candidații care vor promova proba scrisă, vor susține și o probă practică, proba interviului, aceasta urmând să se desfășoare după maximum două zile lucrătoare de la proba scrisă. Candidații care se vor simți nedreptățiți de punctajul obținut la proba scrisă, pot face contestație, urmând să fie declarați admiși, cei care obțin la proba scrisă și la proba interviului, minimum 60 de puncte.

Spitalul sucevean are  70 de posturi pentru asistente medicale, 23 de posturi de infirmiere, trei îngrijitoare, un brancardier și un autopsier iar cele mai multe posturi sunt în secțiile de Terapie Intensivă și Boli Infecțioase, aici fiind câte zece posturi de asistente. Câte patru posturi vacante, pentru care asistentele angajate în perioada pandemiei vor susține examen, sunt în secțiile de Pediatrie și Neonatologie, iar secțiile de Gastroenterologie, Medicină Internă, Nefrologie, Ortopedie și Blocul operator au câte trei posturi vacante.

Infirmierele și îngrijitoarele angajate în perioada stării de alertă și care vor să-și continue activitatea la spitalul sucevean, trebuie să completeze o cerere de participare la examen, în perioada 13-16 mai, urmând ca proba scrisă să se desfășoare pe data de 19 mai. Ca și în cazul asistentelor, candidații trebuie să obțină un punctaj de cel puțin 60 de puncte, pentru a putea fi angajați pe perioadă nedeterminată de timp. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

UPDATE: 19 apartamente afectate de explozia unei butelii într-un bloc din Vatra Dornei. O bătrână a suferit arsuri (FOTO)

Marți dimineață,  o butelie a explodat  într-un apartament dintr-un bloc din Vatra Dornei. Explozia nu …