Sunday , February 5 2023

Spitalul Județean mai avea miercuri doar trei flacoane de Remdesivir 

Schema de tratament prevede ca unui pacient diagnosticat cu Covid 19 să i se administreze șase doze de Remdesivir. Conducerea unității spitalicești așteaptă în cursul dimineții de joi 48 de flacoane.

Stocurile de medicamente ale Spitalului Județean pentru pacienții diagnosticați cu Covid 19 se apropie de zero, miercuri după-amiază unitatea spitalicească având doar trei flacoane de Remdesivir. Se pare că mâine dimineață vor ajunge încă 48 de flacoane, dar nici acestea nu vor acoperi necesarul pentru  medicația pacienților diagnosticați Covid 19 pentru o perioadă prea lungă de timp, deoarece schema de tratament prevede ca unui pacient să i se administreze câte șase doze.

Reamintim că Spitalul Județean Suceava a primit o tranșă de Remdesivir din alocarea europeană destinată României la începutul lunii, dar Ministerul Sănătății a trimis la Suceava doar 50 de doze din medicamentul folosit pentru tratarea pacienților cu forme severe și medii de Covid 19, chiar dacă unitatea medicală suceveană a solicitat 150 de doze.

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratametul pacienților infectați cu coronavirus, iar România a primit 25.000 de flacoane. (C.R.)

 

Vezi si

Incendiu violent într-o gospodărie din Marginea (FOTO)

Duminică dimineață, o gospodărie din Marginea a fost cuprinsă de un incendiu puternic. La fața …