Wednesday , February 1 2023

Spitalul Județean este controlat de inspectori de la DSP Neamț

Verificările se vor încheia pe data de 30 martie. Inspectorii DSP Suceava vor face controale, la rândul lor, la unitatea spitalicească din Focșani. Controalele vizează prevenirea infecțiilor nosocomiale, regimul deșeurilor, curățenia și sterilizarea, conformitatea produselor biocide

Timp de două săptămâni, Spitalul Județean Suceava va fi verificat de o echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț, controale ce se vor încheia pe data 30 martie.  Inspectori din cadrul DSP Suceava vor verifica unitatea spitalicească din Focșani în perioada 18-30 martie, iar după această dată inspectorii sanitari suceveni vor face controale la unitățile spitali­cești din județ.

Printre obiectivele acțiunii se numără în special verificarea respectării condițiilor de funcțio­nare pe care trebuie să le înde­plinească un spital în vederea obținerii autorizației sanitare de funcționare, și anume verificarea măsurilor privind prevenirea infecțiilor nosocomiale, prevă­zute în Ordinul nr. 916/2006, privind aprobarea Normelor de supraveghere, prevenire și control al infecțiilor nosocomiale în unitățile sanitare. De asemenea, echipele de control verifică modul în care se respectă Legea nr. 211/2011, privind regimul deșeurilor, Ordinul nr. 613/2009, privind aprobarea Metodologiei de evaluare a autovehiculelor utilizate pentru transportul deșeurilor periculoase rezultate din activitatea medicală și Ordinul nr. 1.226/2012, pentru aprobarea Normelor tehnice privind gestionarea deșeurilor rezultate din activitățile sanitare. Totodată, se vizează respectarea normelor de curățenie și sterilizare, precum și conformitatea produselor biocide, adică avizarea, etichetarea și utilizarea acestora. (C.R.)

 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …