Wednesday , February 1 2023

Spitalul Județean a solicitat 150 de fiole de Remdesivir și a primit de la Ministerul Sănătății doar 50

Schema de tratament prevede ca unui pacient diagnosticat cu Covid 19 să i se administreze șase doze. Marți dimineață, secția ATI Covid mai avea patru paturi libere pentru bolnavii COVID

Spitalul Județean Suceava a primit o tranșă de Remdesivir din alocarea europeană destinată României, dar Ministerul Sănătății a trimis la Suceava doar 50 de doze din medicamentul folosit pentru tratarea pacienților cu forme severe și medii de Covid 19, chiar dacă unitatea medicală suceveană a solicitat 150 de doze.

Menționăm că o parte din doze au fost deja administrate pacienților internați în secția de Terapie Intensivă a unității spitalicești sucevene. Cele 50 de doze primite nu ajung nici măcar pentru tratamentul a zece pacienți, deoarece schema de tratament prevede ca unui pacient diagnosticat pozitiv cu Covid 19 să i se administreze șase doze de Remdesivir.

Antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratametul pacienților infectați cu Coronavirus, iar România a primit 25.000 de flacoane.

Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean preia zilnic zeci de cazuri de pacienți cu simptome de Covid, iar șansele de infectare în rândul cadrelor medicale cresc, drept urmare confirmându-se recent ca fiind infectați la Spitalul Județean un medic și o asistentă. ”Este foarte greu să nu te infectezi. Lucrezi în permanență cu pacienți Covid, și nu pentru o lună, două, e pe o perioadă lungă de timp, perioadă în care oboseala își spune cuvântul”, a precizat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Anul acesta va fi reluată licitația anulată în pandemie pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din Suceava

Primăria Municipiului Suceava va relua modernizarea unui număr de 10 locuri de joacă din oraș …