Wednesday , October 5 2022

Spitalul Judeţean a rămas şi fără singurul medic specializat în chirurgie vasculară

Spitalul judetean Sueava, 17 nov 2011 (26) [800x600]

Singurul medic specialist de chirurgie vasculară care mai rămăsese la Spitalul Judeţean a intrat în concediu fără plată, cel puţin până pe data de 1 august. Conducerea spitalului sucevean a anunţat unităţile spitaliceşti din judeţ să direcţioneze pacienţii care necesită consult de chirurgie vasculară către Centrul Universitar Iaşi. Sunt afectaţi de această situaţie pacienţii cu infarct miocardic, cei care prezintă afecţiuni precum tumorile hepatice, hemoragiile digestive, dilatările unor stenoze aparţinând arterelor periferice, la membrele superioare şi inferioare, dar şi pacienţii care prezintă afecţiuni ale arterelor viscerale, precum cele renale, sau ale arterelor coronare care vascularizează inima 

 

Spital Falticeni [800x600]

Facsimil după adresa prin care şefii Spitalului sucevean recunosc oficial, cu ştampilă şi semnătură, valabilitatea bancului trist pe care noi îl tot spunem de ani de zile: “Cel mai bun medic din Suceava este trenul de Iaşi”

Intrat de mulţi ani sub stăpânirea a tot felul de familii şi găşti de medici cu rezultate mai mult decât discutabile, Spitalul Judeţean Suceava nu reuşeşte sub nicio formă să atragă şi să păstreze specialişti. Se pot număra pe degete cazurile de medici tineri valoroşi care au rezistat presiunilor şi aroganţei clanurilor din Spitalul sucevean şi au rămas aici încercând să-şi facă meseria. Afectaţi de dezastruoasa politică de selectare a cadrelor sunt însă întotdeauna sucevenii, nevoiţi mereu să ia drumul spitalelor de la Iaşi, Cluj sau Bucureşti.
Singurul medic specialist de chirurgie vasculară din cadrul Spitalului Judeţean “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, doctorul Laura Boroda, a intrat încă de pe data de 16 martie  în concediu de odihnă iar, ulterior, în concediu fără plată, ce se pare că va dură până cel puţin pe data de 1 august. mai multe surse din cadrul Spitalului susţin însă că medicul Boroda nu se va mai întoarce  la Suceava. Drept urmare conducerea Spitalului Judeţean s-a văzut nevoită să închidă activitatea acestui departament. In acest sens, s-a trimis o adresă către toate unităţile spitaliceşti din judeţ, prin care li s-a solicitat direcţionarea pacienţilor către Centrul Universitar Iaşi. “Vă aducem la cunoştinţă că începând cu data de 16.03.2015, dr. Laura Boroda, medic specialist chirurgie vasculară, se află în concediu de odihnă, urmat de concediu fără plată până în data de 01.08.2015. In consecinţă, vă rugăm să direcţionaţi pacienţii care necesită consult de chirurgie vasculară către Centrul Universitar Iaşi, în vederea stabilirii conduitei terapeutice”, se menţionează în adresa care a ajuns în spitalele din judeţ luna trecută.
Acest departament a fost renovat şi dotat la standarde europene, fiind redeschis de pe data de 1 decembrie 2011. Pentru renovarea secţiei şi a compartimentelor de chirurgie, Spitalul Judeţean de Urgenţă a investit în jur de 700.000 de lei. Pacienţii cu infarct miocardic trebuie acum să plece la Iaşi, pierzându-se astfel timp preţios, iar şansele de supravieţuire se reduc considerabil. Sunt afectaţi de lipsa unui chirurg vascular şi pacienţii care prezintă afecţiuni precum tumorile hepatice, hemoragiile digestive, dilatările unor stenoze aparţinând arterelor periferice, la membrele superioare şi inferioare, dar şi pacienţii care prezintă afecţiuni ale arterelor viscerale, precum cele renale, sau ale arterelor coronare care vascularizează inima.
Conform declaraţiilor doctorului Tiberius Brădăţan, director medical în cadrul Spitalului Judeţean Suceava, conducerea unităţii spitaliceşti sucevene se află în tratative cu un medic chirurg cardiovascular care să continue activitatea în acest departament. “Sperăm că în viitorul foarte apropiat se vor semna toate hârtiile, iar acest medic îşi va putea începe activitatea. Noi sperăm că şi doamna doctor Boroda va rămâne în continuare să lucreze cu noi, după ce se îşi va finalize perioada de concediu”, a declarat directorul Tiberius Brădăţan. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Caravana mobilă pentru testarea gratuită HPV a femeilor va fi luna aceasta în Stulpicani, Frătăuții Vechi și Noi, Broșteni și Straja

Femeile cu vârsta între 25 și 64 de ani se pot prezenta doar cu buletinul …

3 comments

  1. Bine ca au secretara……….

  2. d(r)acul liber

    foarte bine , sa plece toti specialisti !! BA IDIOTI DE POLITICENI ! ,CREDETI CA NU O SA PLATITI PENTRU ASTA ? de ce nu-i platiti cu cel putin 3 salaRII DE MINISTRU SAU PARLAMENTAR? votati romani , votati si veti muri cu zile din cauza hotilor!!

  3. Pana nu intra DNA si aresteaza spagarii din spitalul Suceava, nu exista sanse de indreptare a situatiei.