Sunday , January 29 2023

 Spitalul Județean a înființat un Centru de evaluare pediatrică în cazul virozelor

Acesta a devenit operațional de luni, 12 decembrie. Centrul de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor își desfășoară activitatea în cadrul Ambulatoriului de Pediatrie

La Spitalul Județean Suceava a fost înființat Centrul de evaluare care asigură asistența medicală pediatrică în cazul virozelor respiratorii, pentru a ușura accesul la asistență medicală pentru copii și pentru a reduce aglomerația și timpul de așteptare în Unitatea de Primire Urgențe. Acest centru a devenit operațional de luni, 12 decembrie, și își desfășoară activitatea în cadrul Ambulatoriului de Pediatrie, de luni până vineri, între orele 13.00 și 15.00.

Acest centru a fost înființat la recomandarea Ministerului Sănătății, după ce în ultimele săptămâni a crescut foarte mult numărul cazurilor de viroze în rândul copiilor.

”Copiii care au simptome de viroză respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie și, după caz, clinic, imagistic și biologic de medicii specialiști din centrele de evaluare. Acestea au spații special destinate, cu circuite funcționale corespunzătoare. Copiii a căror simptomatologie persistă mai mult de 3-5 zile sau cei la care se agravează sub tratamentul deja administrat vor fi îndrumați de medicul de familie către centrele de evaluare pediatrică. Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital(UPU/CPU”, au transmis reprezentanții Ministerului Sănătății. ( Cristina RUŞTI)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …