Saturday , December 3 2022

Spitalul din Suceava primește un ventilator și echipamente de protecție donate de Salvați Copiii

Spitalul Județean din Suceava va primi, începând de astăzi, un ventilator de suport respirator, patru injectomate și echipamente de protecție constând în mănuși chirurgicale, măști de protecție, viziere, combinezoane de protecție, bonete, botoși si 375 de kilograme de dezinfectanți de nivel înalt pentru suprafețe/instrumentar medical și aeromicrofloră – donație din partea Organizației Salvați Copiii. 

În Suceava, 638 de persoane au fost confirmate cu infecție cu coronavirus, 181 dintre acestea fiind cadre medicale.

România are în jur de 2.600 de paturi de terapie intensivă, dintre care doar jumătate sunt dotate cu ventilatoare de suport respirator. Aceste ventilatoare sunt vitale pentru pacienții infectați cu coronavirus care dezvoltă forme grave ale bolii – insuficiență respiratorie.

Valoarea totală a donației făcute de Salvați Copiii este de 46.850 de euro.
Salvati Copiii România a deschis un fond de urgență pentru sprijinirea imediată a sistemului medical. Astfel, a fost deschis contul special RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contribuțiile companiilor și ale tuturor celor care pot să sprijine sistemul medical românesc.

Echipele locale ale Salvați Copiii România sunt în permanentă legătură cu medicii din Suceava, oraș plasat în carantină totală și unde medicii trebuie protejați și sprijiniți să poată interveni prompt în cazurile de îmbolnăviri cu Covid-19, iar în perioada următoare alte unități medicale din județ vor fi dotate prioritar.

Peste 50 de spitale din București și din țară au accesat până acum mecanismul de urgență deschis de Salvați Copiii, solicitând echipamente de protecție, consumabile și aparatură medicală vitală. (HotNews)

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a …