Tuesday , December 6 2022

Spitalele sucevene au 17 locuri libere pentru medicii care trec examenul de rezidențiat

Aceste locuri sunt la unitățile spitalicești din Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei. Examenul va avea loc pe data de 21 noiembrie. Sucevenii, absolvenți ai Facultății de Medicină, se pot înscrie până pe data de 26 octombrie, la sediul DSP. Spitalul Județean Suceava va elibera certificatul medical necesar candidaților.

Unitățile spitalicești din județ au 17 locuri libere pentru examenul de rezidențiat din acest an, aprobate de Ministerul Sănătății. Spitalele municipale din Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei au scos posturi libere pentru medicii rezidenți care doresc să se specializeze pe post. Astfel la Spitalul Vatra Dornei este câte un post pentru specialitățile Radiologie, Departament de Urgențe, Chirurgie Generală, Neurologie, Boli Infecțioase, Ostetrică-Ginecologie, ORL și Psihiatrie. Spitalul din  Rădăuți are doar patru posturi pentru acest concurs, în secțiile de Cardiologie, Oncologie, Urgențe și Radiologie iar la Spitalul din Fălticeni sun t posturi pentru medici rezidenți în specialitățile Cardiologie, Urgențe, Neonatologie și Radiologie.

Reamaintim că au început înscrierile pentru examenul de rezidențiat iar absolvenții suceveni ai Facultății de Medicină se pot înscrie, la sediul DSP, până pe data de 26 octombrie, iar concursul va avea loc pe data de 21 noiembrie. ” Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a desemnat Spitalul Județean de Urgență Suceava pentru eliberarea certificatului medical (conform modelului) –  necesar candidaților pentru înscrierea la rezidențiat. Pentru obținerea certificatului medical, candidații se vor prezenta la Secretariatul Spitalului Județean Suceava, unde vor fi îndrumați către medicii specialiști desemnați”, a declarat Gabriela Băncilă, purtătoare de cuvânt în cadrul DSP Suceava.

Concursul se desfășoară în centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, iar candidații din județul nostru vor susține examenul de rezidențiat, în Iași. Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul, pe o durată de 4 ore. Întrebările sunt diferite, în funcție de domeniu. Alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

În prezent sunt peste 95 de medici rezidenți de diferite specialități care au încheiat contracte cu spitalele sucevene. Astfel, la Direcția de Sănătate Publică sunt șase medici rezidenți care urmează să se întoarcă în instituție după finalizarea cursurilor de rezidențiat, în timp ce la Spitalul Județean Suceava sunt încheiate 23 de astfel de contracte. Spitalul din Rădăuți așteaptă 12 medici rezidenți să vină să-și ia posturile în primire. Spitalul Municipal Fălticeni are opt medici rezidenți, iar Spitalul din Vatra Dornei are încheiate 16 contracte cu medici rezidenți. Pentru Spitalul Municipal din Câmpulung Moldovenesc au optat 18 medici rezidenți, iar pentru cel din Gura Humorului sunt șase medici rezidenți. Spitalul de Boli Cronice din Siret așteaptă un singur medic rezident, iar Spitalul de Psihiatrie Siret are cinci medici rezidenți care ar urma să revină în unitatea spitalicească să profeseze după finalizarea cursurilor de rezidențiat. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …