Thursday , April 18 2024

Spectacolul ”Sărbătoarea Mărțișorului”, la CRRN Sasca Mică

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică din județul Suceava a organizat, în data de 8 martie a.c., Spectacolul ”Sărbătoarea mărțisorului”, Evenimentul are în spate multe ore de pregătire și repetiții din partea beneficiarilor și a personalului, dar și mult lobby și implicare din partea conducerii.

Spectacolul a cuprins mai multe momente emotionante, printre care mărțișoarele muzicale oferite de soliștii vocali Stelian Rusu, Mirela Ungureanu, Gheorghiță Ciot și Daniela Aldea. Regalul folcloric a fost încheiat cu microrecitalul de muzică clasică, la pian, susținut de Lucian Afilipoaei – meloterapeut în cadrul CRRN Sasca Mică. Grupul ”Speranța”, format din beneficiari ai centrului, a încântat pe cei prezenti cu un program artistic constituit din cântece și dansuri populare, specifice zonei etnografice Cornu Luncii – Sasca Mică.

”Persoanele cu dizabilități din centrele noastre așteaptă cu nerăbdare orice eveniment în care se pot implica și pot demonstra talentul și abilitățile pe care le au. De aceea, un astfel de eveniment a cuprins cu freamăt tot centrul, de la beneficiari la angajați și a fost pregătit cu multă atenție. Evenimentul a fost de un real succes, iar beneficiarii au învățat ce înseamnă să fii artist pe scenă și spectator în sală”, a punctat Sonia Cuseac, șef CRRN Sasca Mică.

Acest centru beneficiază de o stație de radio cu circuit intern, dintre ”redactori” făcând parte și două doamne, care au abilități în acest sens, din rândul beneficiarilor. De asemenea, la CRRN Sasca Mică există un ”teatru de păpuși” cu scenă adevărată și păpuși superbe, un proiect important și de suflet în care sunt  implicați, desigur, și beneficiarii. Trupa de teatru de păpuși va  presta un spectacol la o grădiniță din Fălticeni, unde a fost invitată pentru a le face o bucurie copiilor. (O. N.)

Vezi si

Camion și remorcă în valoare de 60.000 de euro, confiscate de polițiști în urma interceptării unui transport ilegal de lemn

De asemenea, au fost confiscați și peste 23 m.c. gater buștean, în valoare de cca. …