Tuesday , November 28 2023

Spectacol pentru copiii din Ițcani în ziua în care a fost inaugurat Centrul  “Arta” 

Un gest frumos pentru copiii din cartierul Ițcani a fost făcut chiar din prima zi a recepționării unui centru multifuncțional! Este vorba despre centrul amenajat în baza unui proiect cu finanțare europeană pe care municipalitatea suceveană l-a accesat cu circa trei ani în urmă. În clădirea extinsă și modernizată unde, odinioară, funcționa un cinematograf a fost amenajat un centru modern iar de Ziua Copilului au fost inaugurate lucrările. A fost un prilej cu care Teatrul pentru copii și tineret “Luceafărul” din Iași a oferit cadou copiilor din Ițcani: piesa de teatru „Albinuța”.

Evenimentul a început după ora 12:00, în sala amenajată în Centrul multifunțional „Arta” din cartierul Ițcani, inaugurat tot de ziua Copilului în prezența primarului Ion Lungu. În sala arhiplină, circa două sute de copii și părinți au așteptat cu nerăbdare să vadă spectacolul oferit de trupa de actori ai Teatrului pentru copii și tineret “Luceafărul”de la Iași.

Cu puțin timp înainte de specatcol, primarul Sucevei a ținut să adreseze un scurt cuvânt de mulțumire participanților, exprimându-și speranța că vor avea lco tot mai multe spectacole pentru publicul din Ițcani. „Astăzi este o zi importantă pentru fiecare părinte și pentru fiecare copil, un prilej de a sărbători copilăria și de a aduce un zâmbet pe buzele celor mici. La mulți ani, copii! Bucurați-vă de această vârstă! Vă doresc sănătate, bucurii și multe realizări!”, a declarat Ion Lungu. (D.P.)

 

Vezi si

28 noiembrie – Ziua Bucovinei

Ziua Bucovinei este sărbătorită, începând din 2015, la 28 noiembrie, fiind instituită prin Legea 250/2015. …