Saturday , April 20 2024

Spectacol hipic de prima clasă începând de astăzi, pe Hipodromul Rădăuţi

Radauti concurs cai 111 [800x600]

Azi, începând cu ora 10.00, iubitorii de sporturi hipice sunt invitaţi să asiste la cea de-a XIV-a ediţie a Concursului hipic “Cupa Bucovinei”, organizat de RNP – Direcţia Silvică Suceava. Peste 100 de concurenţi, echipe cai şi călăreţi din toată ţara vor participa la concursurile de sărituri peste obstacole organizate pe parcursul a trei zile – vineri, sâmbătă şi duminică, pe Hipodromul din Rădăuţi 

Incepând de astăzi, pe Hipodromul Hergheliei Rădăuţi, aparţinând Direcţiei Silvice Suceava, se va desfăşura cea de-a XIV-a ediţie a concursului hipic de sărituri peste obstacole, “Cupa Bucovinei Romsilva”. Circa 100 de concurenţi, echipe – cai şi călăreţi vor participa la această importantă competiţie hipică, înscrisă în calendarul Federaţiei Ecvestre Române (FER).
La concursul “Cupa Bucovinei” de la Rădăuţi şi-au anunţat prezenţa, pe lângă hergheliile aparţinând Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, de la Rădăuţi, Dumbrava – Neamţ, Târgu Mureş şi Timişoara, mai multe cluburi hipice din judeţul nostru şi din ţară. De la Suceava este aşteptată prezenţa cailor Clubului “Forest Ecvestru” Suceviţa, a Clubului “Cai de Legendă” din Horodnic, dar şi a altor cluburi din Sibiu, Bucureşti, Iaşi, Bacău, Botoşani.
Astăzi pe Hipodromul Rădăuţi, începând cu ora 10:00 şi până după ora 18:00, se vor desfăşura cinci probe ale concursului. Sâmbătă, în acelaşi interval orar, vor fi organizate alte cinci probe în cadrul concursului de pe hipodromul rădăuţean. Duminică, iubitorii de sporturi hipice vor putea urmări alte probe din concurs, începând cu ora 10:00 şi până la ora 14:00. După ce arbitrii vor stabili câştigătorii, duminică 29 iunie, se va desfăşura festivitatea de premiere, cu înmânarea cupei “Bucovina Romsilva”, câştigătorului concursului. Valoarea totală a premiilor, pentru toate cele 14 probe, este de 25.000 de lei, bani oferiţi de RNP Romsilva – Direcţia Silvică Suceava. “Este al şaptelea an consecutiv de când acest concurs, devenit deja o tradiţie, a fost cuprins în programul competiţional al Federaţiei Ecvestre Române. De-a lungul anilor, competeţiile hipice de sărituri peste obstacole de la Rădăuţi au dobândit notorietate naţională, iar caii antrenaţi în acest scop au obţinut premii şi la competeţii internaţionale, în Ungaria sau Italia” a declarat directorul Direcţiei Silvice Suceava Sorin Ciobanu.. “Sperăm ca vremea să ţină cu noi iar experienţa anilor trecuţi, a noastră, ca organizatori, ne conferă garanţia că şi anul acesta, Cupa Bucovinei Romsilva va oferi iubitorilor de concursuri ecvestre, un spectacol hipic de cea mai bună calitate” a declarat inginerul silvic Cristian Tomniuc. Anul trecut la Cupa Bucovinei Romsilva au concurat 80 de cai, participarea anunţată de anul acesta fiind sensibil mai mare.
Rezultate notabile pentru Herghelia Rădăuţi la concursuri internaţionale de sărituri, în acest an
Herghelia Rădăuţi, aparţinând Direcţiei Silvice Suceava a obţinut la începutul anului, cu un singur cal participant cele mai importante distincţii câştigate vreodată la un concurs internaţional, la Toscana Tour 2014. Seful biroului Cai de Rasă din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, ing. Cristian Tomniuc arăta la acea vreme că acesta este unul dintre cele mai importante concursuri hipice de sărituri peste obstacole din lume, la care au participat peste 1.500 de echipe cal -călăreţ de pe întreg mapamondul. Regia Naţională Romsilva – Direcţia Silvică Suceava – Herghelia Rădăuţi a participat cu calul Zoltan, un superb animal în vârstă de cinci ani, din rasa “Cal de sport românesc”, încălecat de Ionel Florentin Moroşan, cel mai titrat antrenor de cabaline de la herghelia rădăuţeană. Pe cai precum Zoltan mizează Herghelia Rădăuţi şi la concursul “Cupa Bucovinei”, care va debuta mâine.
“Stim deja că această a XIV-a ediţie a Concursului Hipic <<Cupa Bucovinei>> de la Rădăuţi constituie deja o manifestare hipică de tradiţie. Ne bucură faptul că, după preluarea de către RNP – Direcţia Silvică Suceava a hergheliilor de la Lucina şi Rădăuţi, activitatea hipică, de creştere a cailor de rasă, dar şi organizarea tot mai des a competiţiilor hipice au fost revigorate. Acest fapt a condus la păstrarea patrimoniului genetic din cele două herghelii, iar prin competiţiile hipice organizate de noi cu regularitate, s-a reuşit o eficientă promovare a acestui important patrimoniu genetic naţional”, a declarat directorul Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu. El a mai arătat că an după an, numărul participanţilor la competiţiile hipice organizate de Direcţia Silvică Suceava este tot mai mare, în acest fel ajungându-se la creşterea standardelor competiţionale ale acestor concursuri. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Autoutilitară încărcată cu lemn fără acte, descoperită ca fiind sub sechestru cu ajutorul aplicației ”E-dac”

Folosind  aplicația E-Dac, polițiștii suceveni au reușit sâmbătă dimineață identificarea și imobilizarea un autoturism ce …