Saturday , February 4 2023

Specializarea Tehnică Dentară va face parte din oferta USV, începând cu anul universitar următor

În Consiliul de Administrație al ARACIS din data de 29 octombrie au fost analizate și validate 20 de programe de studii universitare, dintre care 16 la ciclul de licență și patru la masterat. Printre acestea se regăsește și specializarea Tehnică dentară, pentru care Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a inițiat demersurile cu ceva timp în urmă, în speranța că noul program de studii de licență va face parte din oferta sesiunii de admitere 2020. În contextul pandemiei de coronavirus, procedurile de avizare au fost amânate, iar întârzierile au dus la imposibilitatea organizării admiterii pentru acest program, deși candidații și-au manifestat interesul încă din momentul în care au fost inițiate demersurile de înființare a specializării.


Potrivit hotărârii ARACIS, specializarea Tehnică dentară, program de licență, a primit autorizare de funcționare provizorie și va funcționa în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, Departamentul de Sănătate și Dezvoltare umană, fiind aprobate 48 de locuri/ an.
În momentul de față, Departamentul de Sănătate și Dezvoltare umană are trei specializări de licență – Nutriție și dietetică, Balneofiziokinetoterapie și recuperare și Asistență medicală generală. La acestea se va adăuga, începând cu prima sesiune de admitere pentru anul universitar următor, specializarea mult așteptată Tehnică dentară. De asemenea, universitatea suceveană intenționează și înființarea unui program de studiu de masterat în cadrul Departamentului Sănătate, și anume Nutriție și recuperare medicală. Nici pentru acest program nu s-au obținut toate aprobările legale necesare activării pentru sesiunea de admitere din 2020. (O. N.)
secretarasite

Vezi si

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia, reținut pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus efectuarea în continuare a …